May 22, 2024

Tise si-a gasit un nou adversar, in persoana sefului Garzii de Mediu Cluj. Presedintele CJ Cluj solicita Ministrului Mediului demiterea acestuia!

Scandalul gunoaielor (n.red. ridicarea si depozitarea) din judetul Cluj cunoaste un nou episod. De aceasta data, presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise, cere demiterea sefului Garzii de Mediu Cluj pe motiv de incompetenta.

Pentru ziardecluj.ro., Simona Marincas, comisar sef al Garzii de Mediu Cluj, a declarat ca exista risc de infringement din cauza vechii gropi de gunoi de la Pata Rat, închisă, si care a fost predata de CJ Cluj printr-o hotarare adoptata de catre Primaria Cluj-Napoca, pe 28 mai.

”Vechea rampă este închisă, care gard, are zid de sprijin, are făcută instalația de biogaz . Riscăm să intrăm în infrigement. Încă nu semnează primăria protocolul de predare primire. Consiliul Județean a dat o Hotărâre de Consiliu prin care spune că predă tot vechiul depozit la Primăria Cluj, dar încă suntem la faza de discuții. Iar Ministerul mă întreabă ce facem deoarece nu putem să încheieim nota finală la vechiul depozit. Nu putem încheia pentru că acum nu e nici la Consiliul Județean și nu e nici la Primărie”, a afirmat comisarul sef al Garzii de Mediu Clu pentru Ziar de Cluj.

In aceasta dimineata, la emisiunea de radio ZIUA LIVE, Alin Tise a oferit cateva explicatii asupra acestui subect.

”Primăria abia a primit hotărârea de predare de la noi, e evident că nu a putut încă să aprobe primirea. Am văzut în acest caz o declarație a unui funcționar public, care denotă o incompetență crasă și pentru asta cred că ar trebui destituită în regim de urgență pentru că practic nu cunoaște procedurile administrative. Înainte de a se pronunța ar fi trebuit să știe că primăria nu poate să primească până noi nu comunicăm hotărârea către ei și până nu este ședință de Consiliu Local ca să fie pus acest proiect pe ordinea de zi.

Ceea ce am făcut noi la CJ Cluj este prevăzut de lege, nu noi am decis asta, legea spune că după ce se termină închiderea unei rampe consiliul județean o trece în domeniul public al județului, după care o predă primăriei de unde a fost luat terenul, rampa de la Pata Rât a fost preluată de la Primăria Cluj-Napoca. Noi am preluat-o temporar doar pentru a o închide. Și acum e normal să o predăm înapoi închisă. Legea spune că primăria o preia și o trece în domeniul public, după care se asigură paza, practic terenul revine de unde a plecat. În mod evident Primăria Cluj-Napoca nu avea cum să dea o hotărâre de preluare. Noi abia joi am votat, luni nu s-a lucrat, mai este și acel termen de 5 zile la Prefectură pentru a vedea legalitatea hotărârii. Abia după aceea HCJ ajunge la primărie care apoi decide tot prin vot în Consiliul Local. Dar nu aveai cum să faci lucrurile acestea de joi până azi, în 2-3 zile.

Declarațiile publice ale aceste persoane sunt hazardate și iresponsabile și acea persoană dă dovadă de crasă incompetență. Acum sunt proceduri administrative, rampa e închisă, nu există niciun fel de riscuri de poluare acolo. Dar constat că există funcționari publici care fac politică și politizează hotărâri de consiliu. Nu e problema Gărzii de Mediu în cât timp preia Consiliul Local această rampă. Primăria va face procedurile conform legii. Nu impune Garda de Mediu termene Primăriei, așa cum nici noi nu impunem termene Găzrii de Mediu, sunt instituții publice independente.

Cer public ministrului Mediului să o destituie în regim de urgență pe această doamnă care face politică, care conduce în momentul față accidental și prin derogare, fără concurs. Garda de Mediu din Cluj”, a declarat Alin Tise la ZIUA LIVE.

 

1 thought on “Tise si-a gasit un nou adversar, in persoana sefului Garzii de Mediu Cluj. Presedintele CJ Cluj solicita Ministrului Mediului demiterea acestuia!

  1. Cat de ipocrit poti sa fii domnule Tise? Sa fii functionar public si sa ai pretentia ca alt functionar public sa incalce legea in favoarea ta? Tu daca ai avea coloana vertebrala, in alt univers paralel ce-i drept, ar trebui sa fii cel care ar avea grija ca sa se aplice legea in general, mai ales legile legate de poluarea mediului, si sa ai grija sa avem un oras si un judet cu un aer curat. Noroc ca femeia asta de la garda de mediu are mai multe cohones si minte decat tine, si nu se lasa intimidata de tine si de amenintarile si frustrarile tale. Ea este un exemplu, si lucreaza in favoarea oamenilor care respira acest aer. Foarte bine va face mai incompetentilor, sa va dea amenzi pana va faceti treaba si amenajati conform normelor groapa de la Pata Rat. Ar fi cazul ca Romania sa inceteze sa devina groapa de gunoi a Europei de Est, iar asta se pare ca nu se poate face cu oameni ca voi. Bine ca ai de comentat tot tu, incompetentul care nu isi face treaba. Si nu esti la primul comportament de cimpanzeu frustrat. Mergi in vacanta si pensioneaza-te, ca de revenit nu cred ca ai cum sa iti mai revii nici daca o iei din clasa 1-a din nou.

Comments are closed.