June 12, 2024

Florestiul a scapat de gazduirea “Organizarii de Santier” pentru Metrou. Motivul schimbarii locatiei declarat de Boc s-ar putea sa nu fie cel ADEVARAT!

In aceasta dimineata, joi 13 aprilie, primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a vorbit la un post de radio local despre inceperea primelor lucrari la Metroul Cluj, mai precis despre MUTAREA LOCATIEI “ORGANIZARII de SANTIER” din FLORESTI in CLUJ-NAPOCA, in zona cartierului SOPOR. O veste minunata pentru floresteni!

Foto” Arhiva – Ferme de Pui Amareto-Euravis – Floresti24.ro

Dupa ce a insistat ca Florestiul sa gazduiasca “organizarea de santier” pe strada Eroilor, pe TERENUL FERMELOR de PUI AMARETO -EURAVIS, insa achizitionat cu cateva luni in urma de KAUFLAND (n.red. vorbim despre 31 IULIE 2021!!!), si chiar a aplaudat decizia presedintelui CJ Cluj, Alin Tise, de a nu le acorda “afaceristlor” germani certificatul PUZ, mai mult de a demara procedurile de expropiere pentru terenul cumparat, acum, la doi ani distanta, EMIL BOC ne spune ca “a găsit in Sopor un teren viran, un spațiu deschis pe unde să se intre”, pentru ca – ATENTIE!!! –  în Florești ar trebui dărâmate câteva blocuri pentru a dispune de spațiu deschis necesar.”

ADEVARUL, CREDEM, ESTE CU TOTUL ALTUL!

Emil Boc simte (n.red. sau deja stie!) ca  RETAILER-ul KAUFLAND urmeaza sa CASTIGE PROCESUL INTENTAT CONSILIULUI JUDETEAN CLUJ in speta neacordarii CERTIFICATULUI PUZ!!!

In urmatoarele saptamani vom primi, cu siguranta, mai multe informatii!

 In aceasta “ECUATIE”, primarul Florestiului nu a avut nicio secunda un cuvant de spus, doar de simplu executant!

Declaratia lui Emil Boc – joi, 13 aprilie, la un post de radio local:

„Mă bucur că suntem în grafic cu acest proiect al metroului. Și același lucru îl facem acum și cu centura metropolitană, pentru a fi în grafic. 

Suntem în evaluare pentru un tronson al centurii ocolitoare, din cele sase (6) oferte depuse, iar pentru celelalte două tronsoane în luna aprilie expiră termenul de depunere a ofertelor. 

E un proiect fundamental pentru Cluj, cu o valoare de 1 miliard de euro. 

Și altă veste bună este că suntem în grafic cu toate aceste proiecte și vom respecta pașii legali și instituționali prevăzuți de lege, precum și a termenelor din PNRR.

Următorul pas în cazul proiectului metroului prevede semnarea contractului și, după care urmează faza de proiectare, pregătirea șantierului și derularea lucrărilor. 

În graficul proiectului se va începe dintr-o parte, astfel încât cea mai bună zonă de intrare este în Sopor, unde este teren viran, un spațiu deschis pe unde să se intre.

Din Florești nu ai spațiul necesar de intrare pentru demararea lucrărilor, din această cauză s-a optat pentru zona Sopor. 

Vom începe din zona în care vom produce cel mai mic deranj, în Sopor este spațiul unde poate începe organizarea de șantier. Altfel, în Florești ar trebui dărâmate câteva blocuri pentru a dispune de spațiu deschis necesar.”

ARHIVA FLORESTI24.ro:

EXCLUSIV/ Kaufland a cumparat Fermele si Abatorul de Pui din Floresti

Am avut dreptate: KAUFLAND vine in FLORESTI! A fost elaborat P.U.Z.-ul pentru construirea Complexului Comercial!

 

 

Alin Tise, presedintele CJ Cluj, se opune construirii Hypermarketului Kaufland in Floresti. Vezi care este motivul!

Pe 22 noiembrie 2021, Traian Muresan, Director Regional Expansiune Kaufland Romania, a tinut sa se adreseze consilierilor locali floresteni, dupa ce societatea pe care o reprezinta a fost anuntata ca NU va putea obtine PUZ-ul pentru construirea Complexului Comercial pe terenul cumparat in Floresti, pe acesta urmand a fi organizat… SANTIERUL METROULUI.

 • In luna mai 2020, in urma unei solicitari pe care am facut-o Primariei Floresti, am primit confirmarea scrisa ca terenul pe care dorim sa-l achizitionam, este vorba despre cel pe care se afla Fermele de Pui, interesectia strazilor Eroilor-Cetatii, si care a fost scos la licitatie publica, nu este afectat de vreun PROIECT de UTILITATE PUBLICA.
 • Apoi, in 31 IULIE 2020, KAUFLAND ROMANIA cumpara prin licitatie publica terenul in suprafata de 3 HECTARE.
 • In 11.09.2020 – KAUFLAND ROMANIA depune la Primaria Floresti documentele necesare obtinerii Certificatului de Urbanism pentru Planul Urbanistic Zonal.
 • In 29.10.2020 – Consiliul Local Floresti APROBA HCL nr 116 privind Aprobarea Traseului Metrou, parca Propunerea 4 de Traseu. Nu am fost informati de acest proiect. Am aflat de pe internet!
 • In 19.11.2020 – Primaria Floresti ne aproba Certificatul de Urbanism pentru Demolarea Fermelor.
 • In 3.03.2021 – Am fost chemati la Comisia de Urbanism (n.red. banuim ca este vorba despre Comisia de Urbanism a Judetului) pentru a ni se face cateva observatii fata de proiectul Complexului Comercial. Nu am fost informati despre Traseul Metroului. Nici atunci!
 • La 4.06.2021 – Primaria Floresti emite autorizatia de demolare pentru Amplasament Kaufland.
 • La 14.07.2021 – Primaria Floresti ne solicita sa intrebam la Primaria Cluj-Napoca (n.red. titularul de facto al proiectului Metrou) daca terenul pe care l-am achizitionat este cu probleme.
 • PRIMARIA CLUJ-NAPOCA ne-a informat ca TERENUL este PROPUS pentru EXPROPIERE, pentru AMENAJAREA “ORGANIZARII de SANTIER”.
 • 24.09.2021 – KAUFLAND ROMANIA a trimis Primariei Floresti o adresa prin care sunt prezentate SOLUTII ALTERNATIVE de RELOCARE a ORGANIZARII de SANTIER.
 • 15.10.2021 – La dezbaterea publica organizata pentru Studiul de Prefezabilitate al Metroului ni s-a spus ca RELOCAREA ORGANIZARII de SANTIER pe alte terenuri ar CONDUCE la SOLUTII mai putin FEZABILE de ORDIN TEHNICO-ECONOMIC.
 • 04.11.2021 – KAUFLAND ROMANIA a transmis Primariei Floresti si Consiliului Local Floresti trei propuneri concrete de RELOCARE pe un alt teren a ORGANIZARII de SANTIER. Prima varianta este mai ieftina cu 50.000 de euro, a doua 500.000 de euro, iar a treia cu 100.000 de euro.

OFICIAL/ Fermele dispar, dar nu pentru construirea Kaufland, ci pentru Organizarea de Santier a Metroului. Pe 3 HECTARE!