Tue. Feb 7th, 2023

OFICIAL/ Fermele dispar, dar nu pentru construirea Kaufland, ci pentru Organizarea de Santier a Metroului. Pe 3 HECTARE!

Kaufland Romania si-a luat o MARE TEAPA in Floresti, cu terenul cumparat prin licitatie publica in 2020, pe care au functionat Fermele de Pui Amareto, la intersectia strazilor Eroilor-Cetatii.

Astazi, in cadrul sedintei cu caracter extraordinar de C.L. Floresti, in care a fost aprobat Studiul de Fezabilitate a Metroului, Traian Muresan, Director Regional Expansiune Kaufland Romania, a tinut sa se adreseze consilierilor locali, dupa ce societatea pe care o reprezinta a fost anuntata ca NU va putea obtine PUZ-ul pentru construirea Complexului Comercial pe terenul cumparat in Floresti, pe acesta urmand a fi organizat… SANTIERUL METROULUI.

Mai corect spus “ORGANIZAREA de SANTIER”, Pe 3 HECTARE!

Va redam cateva fragmente din cele afirmate de catre Traian Muresan (Kaufland Romania):

 • In luna mai 2020, in urma unei solicitari pe care am facut-o Primariei Floresti, am primit confirmarea scrisa ca terenul pe care dorim sa-l achizitionam, este vorba despre cel pe care se afla Fermele de Pui, interesectia strazilor Eroilor-Cetatii, si care a fost scos la licitatie publica, nu este afectat de vreun PROIECT de UTILITATE PUBLICA.
 • Apoi, in 31 IULIE 2020, KAUFLAND ROMANIA cumpara prin licitatie publica terenul in suprafata de 3 HECTARE.
 • In 11.09.2020 – KAUFLAND ROMANIA depune la Primaria Floresti documentele necesare obtinerii Certificatului de Urbanism pentru Planul Urbanistic Zonal.
 • In 29.10.2020 – Consiliul Local Floresti APROBA HCL nr 116 privind Aprobarea Traseului Metrou, parca Propunerea 4 de Traseu. Nu am fost informati de acest proiect. Am aflat de pe internet!
 • In 19.11.2020 – Primaria Floresti ne aproba Certificatul de Urbanism pentru Demolarea Fermelor.
 • In 3.03.2021 – Am fost chemati la Comisia de Urbanism (n.red. banuim ca este vorba despre Comisia de Urbanism a Judetului) pentru a ni se face cateva observatii fata de proiectul Complexului Comercial. Nu am fost informati despre Traseul Metroului. Nici atunci!
 • La 4.06.2021 – Primaria Floresti emite autorizatia de demolare pentru Amplasament Kaufland.
 • La 14.07.2021 – Primaria Floresti ne solicita sa intrebam la Primaria Cluj-Napoca (n.red. titularul de facto al proiectului Metrou) daca terenul pe care l-am achizitionat este cu probleme.
 • PRIMARIA CLUJ-NAPOCA ne-a informat ca TERENUL este PROPUS pentru EXPROPIERE, pentru AMENAJAREA “ORGANIZARII de SANTIER”.
 • 24.09.2021 – KAUFLAND ROMANIA a trimis Primariei Floresti o adresa prin care sunt prezentate SOLUTII ALTERNATIVE de RELOCARE a ORGANIZARII de SANTIER.
 • 15.10.2021 – La dezbaterea publica organizata pentru Studiul de Prefezabilitate al Metroului ni s-a spus ca RELOCAREA ORGANIZARII de SANTIER pe alte terenuri ar CONDUCE la SOLUTII mai putin FEZABILE de ORDIN TEHNICO-ECONOMIC.
 • 04.11.2021 – KAUFLAND ROMANIA a transmis Primariei Floresti si Consiliului Local Floresti trei propuneri concrete de RELOCARE pe un alt teren a ORGANIZARII de SANTIER. Prima varianta este mai ieftina cu 50.000 de euro, a doua 500.000 de euro, iar a treia cu 100.000 de euro.

Juristul Primariei Floresti a afirmat ca aprobarea Planului Urbaniztic Zonal pentru construirea Complexului Comercial Kaufland este conditionata de obtinerea AVIZULUI din partea Asocierii SVS Engineering – Italia, Sistra – Franta si Metrans – Romania, castigatoarea licitatiei pentru realizarea studiilor de prefezabilitate si Fezabilitate Metro si Tren Metropolitan Cluj.

Ionel Oprea, reprezentantul Proiectului de Metro in Cluj, participant in mediul online la sedinta de C.L. Floresti, a afirmat ca RELOCAREA ORGANIZARII de SANTIER pe un alt teren este de NEACCEPTAT.

“Ne cereti sa ocupam terenul altcuiva. Am facut toate studiile in mod corect si am ajuns la concluzia ca Organiazarea de Santier nu poate fi amenjata decat pe acel teren, unde se afla acum fermele. Este cea mai buna solutie din toate punctele de vedere. Avem avize obtinute de la Mediu si de la Transporturi. Dupa ce vom obtine si Hotararea de Guvern se va DECLANSA si Operatiunea de Expropiere”, i-a transmis I. Oprea directorului de la Kaufland Romania, care, intre timp, a fost scos din “transmisiunea directa”

 

 

Daca ti-a placut articolul si doresti sa ramai informat poti sa dai like la pagina.
test11