Fri. Jan 27th, 2023

Viceprimarul Clujului ne atentioneaza ca nu putem face omleta fara sa spargem oua. Se referea la metrou, trafic, ambuteiaje, etc!

Ieri, in sedinta Comisiei de Urbanism a Consiliului Judetean, a fost aprobat Planul Urbanistic Zonal (PUZ) pentru proiectul metroului din Cluj. 

Acum, pentru continuarea proiectului, autoritatile clujene au nevoie de ajutorul Guvernului.

Legislatia actuala nu a prevazut construirea unui metrou decat in Bucuresti, iar Metrorex este singura entitate care poate efectua exproprieri!

 

Procedurile de modificare a legii au fost initiate la inceputul acestui an, dar procesul juridic se va intinde pe cateva luni bune.

Viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Dan Tarcea, invitat in aceasta dimineata la ZIUA LIVE, a declarat ca pentru construirea metroului ar fi interesate pana acum un numar de 15 companii, ultima zi de depunere a ofertelor fiind 9 mai.

Intrebat despre cum crede ca se vor adapta clujenii la numeroasele ambuteiaje care vor avea loc pe perioada lucrarilor, in special in centrul orasului, viceprimarul Dan Tarcea a oferit un raspuns… CULINAR: “Nu poti sa faci omleta fara sa spargi oua. Studiul de fezabilitate arata foarte clar unde vin statiile, iar in acele puncte sigur ca vor fi sapaturi deschise. Toate eforturile pe care le facem se vor vedea după 2030, după 2040, este o investitie de care vom beneficia cu totii. Si cand am facut Bdul 21 Decembrie au aparut ambuteiaje, intarzieri de jumatate de ora sau o ora, dar oamenii s-au adaptat si au gasit rute alternative.

 

 

Daca ti-a placut articolul si doresti sa ramai informat poti sa dai like la pagina.
test11