Fri. Jan 27th, 2023

Floresti/ Consilierii USR au blocat un proiect in valoare de 15 milioane de euro, de care ar fi beneficiat Muzeul National de Istorie a Transilvaniei

Primaria Floresti s-a angajat sa DONEZE din Domeniul Public al Comunei in Domeniul Public al Statului un teren identificat prin Cartea Funciara nr. 83426, nr. cadastral 83246, in suprafata de 15.583 mp, in vederea darii in administrarea Muzeului National de Istorie a Transilvaniei.

Potrivit directorului MNIT, Felix Marcu, prezent in aceasta dupa-amiaza la sedinta C.L. Floresti, pe acest teren ar urma sa se construiasca un Muzeu al Etniilor care au trait in Transilvania.

Finantarea acestui Proiect in valoare de 15 milioane de euro, valoarea terenului care urmeaza sa fie donat nu credem ca fost inclusa in valoarea totala a proiectului, este asigurata prin PNRR!

Dan Dehenes, consilier local USR, a solicitat la inceputul sedintei ca proiectul sa fie retras de pe ordinea de zi pe motiv ca nu ofera suficiente si plauzibile argumente pentru a fi dezbatut si votat.

12 consilieri locali – 10 PNL, respectiv 2 UDMR – au votat “pentru”, iar cei 6 consilieri USR (n.rd. unul a absentat) au votat impotriva proiectului, care pentru a fi aprobat avea nevoie de majoritatea calficata.

Cu siguranta, proiectul va fi reintrodus intr-o alta sedinta de C.L. Floresti si… APROBAT.

 

 

Daca ti-a placut articolul si doresti sa ramai informat poti sa dai like la pagina.
test11