Mon. Feb 6th, 2023

Vaccinul anticoronavirus ar putea deveni paşaport de călătorie din 2021

Vaccinarea împotriva COVID ar putea să ne decidă vacanţele în străinătate. Mai multe state din întreaga lume au anunţat că nu vor mai permite accesul turiştilor, decât dacă aceştia dovedesc că s-au imunizat. Reacţiile au fost furioase, iar mulţi oameni spun că vor renunţa să mai călătorească în străinătate.

Românii care vor să ajungă în Cipru, anul viitor, trebuie să-şi facă – în prealabil – vaccinul anticoronavirus. Iar noua regulă a stârnit, curând, indignarea turiştilor.

Măsura vaccinării, în paralel cu testul PCR negativ, ar urma să fie luată din 2021 şi în Italia, dar şi în alte state din întreaga lume.

Răzvan Pascu, consultant turism: Australia, chiar şi Noua Zeelandă au anunţat că vor accepta turişti străini care sunt vaccinaţi. Şi Finlanda am văzut că se gândeşte la acelaşi lucru.
Cei care vor fi vaccinaţi COVID vor putea intra în ţara respectivă chiar dacă ţara din care vin ei este pe un grad de risc ridicat.

Adrian Marinescu, medic infecţionist: Având în vedere că testul PCR este cu plusuri şi cu minusuri şi că nu întotdeauna arată infecţia activă, sau poate că este fals, eu cred că certificatul care să ateste vaccinarea ar fi mult mai corect. Şi asta ne va simplifica viaţa începând din primăvară.

Călătoria pe baza vaccinului anti-COVID ar putea fi benefică pentru industria turismului, deja grav afectată.

Sursa: ObservatorNews.ro

Daca ti-a placut articolul si doresti sa ramai informat poti sa dai like la pagina.
test11