Mon. Feb 6th, 2023

Florestiul va avea cel putin un centru de vaccinare anti-Covid-19

Prefectul judetului a anuntat la un post de radio ca in judetul Cluj vor functiona 30 de centre de vaccinare anti-Covid-19.

Majoritatea dintre acestea vor fi amenajte in unitatile spitalicesti, dar si in unitatile de invatamant.

Din informatiile noastre, in Floresti va fi amenajat cel putin un centru de vaccinare.

De altfel, saptamana trecuta, un inspector din cadrul Primariei Floresti a vizitat salile de sport “Cetatea Fetei” si pe cea de la Scoala Gimnaziala “Gh. Sincai’ (n.red. data in folosinta la inceputul acestui an scolar) in vederea intocmirii unui raport catre Institutia Prefectului si DSP Cluj in vederea aprobarii de centre de vaccinare anti-Covid-19.

Cel mai probabil, Sala de Sport din “Cetatea Fetei” va primi aprobare de functionare timp de sase luni ca centru de vaccinare.

“În Cluj-Napoca avem și CD-ul de pe Moților și ambulatoriul CFR de pe strada Câmpeni, dar vom avea și săli de sport ale unităților de învățământ, pentru că este o recomandare a celor care se ocupă la nivel național de vaccinare, să avem și structuri de acest gen care permit fluxuri mai ușor de realizat acolo, pentru că se fac din structuri modulare și permit zone de așteptare mai generoase, inclusiv înainte și după vaccinare. Vorbim de spații care trebuie să funcționeze în forma aceasta șase luni. Chiar dacă procesul de învățământ, să sperăm, va fi reluat cât mai curând, în sistemul clasic, față în față, probabil că sălile de sport nu vor fi folosite deocamdată și atunci vor putea fi utilizate ca centre de vaccinare”, a declarat pentru EBS Radio prefectul Mircea Abrudean, citat de stiridecluj.ro.

Daca ti-a placut articolul si doresti sa ramai informat poti sa dai like la pagina.
test11