May 18, 2024

TURN de 40 de etaje, Mall, blocuri, pe terenul liber de la CORA!

Pe terenul detinut de “Cora”, in suprafata de 20.000 mp si primit in concesiune de la Primaria Cluj-Napoca, “epoca” Gh. Funar, se intentioneaza construirea mai multor blocuri, a unui Mall, dar și a unui TURN de 40 de etaje.

 

Pe 9.000 de mp, Cora a ridicat în 2016 un supermarket, iar restul terenului a rămas blocat în litigii. Acum, problemele s-au terminat, iar belgienii vor să facă alte afaceri pe terenul primit de la Primăria Cluj-Napoca, afaceri extrem de bănoase, mentioneaza stiridecluj.ro.

Proiectul turnului de 40 de etaje este în dezbatere publică până în 17 ianuarie. Poate fi consultat și contestat AICI.

În zona studiata exista un element deosebite ale cadrului natural adica prezenta in partea nordica a zonei a Raului Somesul Mic. Aceasta zona va fi valorificata prin prevederea unor spatii verzi, asigurarea accesului pietonilor si a biciclistilor pe alei corespunzatoare, utilizarea suprafetelor semnificative situate in UTR Vpr si UTR Ve ca zone verzi deschise publicului.

Modernizarea circulatiei.

PUG Cluj-Napoca prevede realizarea unei legaturi auto din sensul giratoriu situat pe Bd. 1 decembrie 1918 spre comuna Floresti. În viitor aici se poate realiza o conexiune o centura spre Floresti, dupa cum este posibil ca aceasta centura sa nu fie realizata pe aici. Dar in prezenta documentatie urbanistica a fost prevazuta amplasarea unei astfel de PUZ Dezvoltare Urbana-Ansamblu mixt Bd.1 Decembrie 1918 nr.142 (zona Cora) 7 legături, care va deservi si propunerile de construire a viitorului ansamblu. Astfel studiul urbanistic prevede realizarea unei artere de circulatie rutiera legata de sensul giratoriu existent pe bd. 1 decembrie 1918 si realizarea a inca unui sens giratoriu spre limita nord-vestica a zonei studiate. Circulatia auto se va desfasura pe patru benzi (doua pe sens).

Obiectul principal al Planului Urbanistic Zonal il constituie realizarea unui ansamblu mixt (cu functiuni comerciale, mall, birouri, servicii de interes public – hotel, parking, spatii pentru loisir), pe terenurile situate in Cluj-Napoca, Bd. 1 Decembrie 1989 in zona Cora, identificate prin nr. CF/ nr. Cad.: 257051, 257052, 257011, 257088, 256982, 257013, 256978, 257018, 250241 si insumeaza o suprafata de peste18 hectare”, se arată în PLAN URBANISTIC ZONAL – dezvoltare  urbană – ansamblu mixt Bd. 1 decembrie 1918 nr. 142 (zona Cora).

Pentru terenul primit de la Primăria Cluj-Napoca belgienii achită o chirie de un (1) euro pe mp/an, conform contractului de asociere cu Primăria Cluj-Napoca!!!

21.jpg

Proiectarea este făcută de Arhimobil, prin șeful de proiect arhitectul Adrian Iancu, fostul arhitect șef al Clujului și membru în Comisia de Urbanism a Primăriei Cluj-Napoca, cea care și avizează astfel de proiecte imobiliare.

Cert este că de la discuțiile avut în vara anului trecut în legătură cu acest proiect, Iancu a tăiat blocul de 12 etaje care trebuia să fie ridicat lângă ștrandul SUN (vezi planșa de mai jos) și l-a mutat în grădina din fața parcării de la Cora (vezi planșa de mai sus).

proiect-cora.jpg