Mon. Dec 5th, 2022

Floresti//Un incendiu a lasat patru familii fara acoperis. Primarul Horia Sulea cauta solutii pentru cazarea familiilor

Un incendiu a izbucnit in aceasta dimineata de miercuri, 8 ianuarie, la un imobil situat pe strada Fagului, Floresti. Din fericire, nu sunt victime, insa patru (4) familii se afla in situatia de a nu putea locui cel putin cateva zile in respectiva locatie.

Primarul Horia Sulea a anuntat ca analizeaza posibilitatea de cazare temporara a persoanelor afectate de incendiu si de acordare unui ajutor financiar pentru repararea imobilului.

Peste 20 de pompieri s-au luptat timp de trei ore si jumatate pentru stingerea incendiului.

“Nenorocirea a lovit astăzi un bloc de pe str. Fagului, al cărui acoperiș a luat foc. Din fericire nu sunt victime umane, doar materiale. Personal am fost și sunt în contact direct și continuu cu instituțiile implicate în operațiunile de la fața locului.

Căutăm, analizăm și punem în aplicare soluții urgente pentru a veni în ajutorul famiilor afectate de incendiu, atât legat de posibilitățile de cazare temporară a acestora cât și legat de viitoarele reparații la imobil.

In această perioadă cu temperature scăzute, când instalațiile de încălzire sunt folosite la maxim, atenție sporită la securitatea acestora și la modul de întreținere al sistemelor de evacuare a fumului/ gazelor arse. Acestea trebuie să aibă o verificare prealabilă folosirii și sezonului rece, efectuată de personal specializat“, a scris primarul Horia Sulea, pe pagina sa de Facebook.

In timpul interventiei, pompierii au evacuat din imobil trei adulti si opt copii.

Acoperisul imobilului, de aproximativ 180 mp, a fost distrus in totalitat si au fost afectate de ardere, in diferite proportii, si apartamentele de la ultimul nivel.

Au fost deteriorate de scurgerea apei folosite pentru stingere si alte apartamente din imobil.

Cauza incendiului nu a fost comunicata in mod oficial.

Daca ti-a placut articolul si doresti sa ramai informat poti sa dai like la pagina.
test11