Tue. Sep 27th, 2022

Trecerea de pietoni de la Metro a devenit semaforizata, iar Politia Rutiera a interzis virajul la stanga. Vezi comunicatul primarului H.Sulea!

A fost “nevoie” de un accident rutier – soldat cu accidentarea grava a unei tinere in varsta de 19 ani, chiar pe trecerea de pietoni – pentru ca semafoarele instalate in zona METRO sa fie si puse in functiune!

Primarul Horia Sulea a postat pe pagina de facebook urmatorul comunicat legat de punerea in functiune a semaforului de la METRO si a promis realizarea unui PASARELE prin Proiectul Bugetare Participativă, dupa obtinerea tuturor avizelor necesare.

“UAT Floresti a acceptat donatia dreptului de 
proprietate al semaforului de la Metro. Serviciul Poliției Rutiere din cadrul IPJ Cluj a impus administratorului drumului DN1/E60, CNAIR prin DRDP Cluj, interzicerea virajului la stânga în zona Metro.

De asemenea, s-a impus sistematizarea rutiera a zonei, inclusiv punerea în funcțiune a semaforului de către DRDP, administratorul drumului.

Semaforul a fost cedat Primăriei Florești, iar aceasta a facut ultimele demersuri si l-a pus în funcțiune în 24 de ore. Semaforul va fi integrat în sistemul existent de semaforizare de pe Dn1/E60. Semaforul de la Metro este unul de tip traversare pietoni, cu acționare prin buton. După apăsarea de către pieton a butonului, în 8 secunde apare culoarea verde pentru traversare, care durează 26 de secunde.

În perioada următoare vor avea loc calibrări legate de acești timpi de funcționare.

Și să nu uităm de proiectul din Bugetarea Participativă, cel privind realizarea unei pasarele. Acesta va fi pus în aplicare, după obținerea tuturor avizelor necesare.

PS1: SEMAFORUL ESTE UNUL CU BUTON, NICIDECUM TEMPORIZAT !

PS2: AGLOMERATIA DE IERI SI AZI S-A DATORAT STRICT BLOCARII UNEI BENZI DE CIRCULATIE PENTRU REFACEREA SI USCAREA MARCAJULUI AFERENT TRECERII DE PIETONI, SI NICIDECUM FUNCTIONARII SEMAFORULUI !

Incepand din aceasta seara se va circula normal, cu trecere de pietoni semaforizata in zona Metro.”

Daca ti-a placut articolul si doresti sa ramai informat poti sa dai like la pagina.
test11