May 18, 2024

Comunicat de presa Adrian OROS (Deputat//Vicepresedinte PNL): “Oficiul Registrului Comertului a radiat, din oficiu, mii de PFA-uri si intreprinderi individuale. Solicit Guvernului sa intervina cu o prevedere derogatorie!”

Oficiul Registrului Comerţului a radiat, din oficiu, mii de persoane fizice autorizate şi întreprinderi individuale. Consecintele sunt devastatoare: oamenii nu mai primesc subventia pe 2018, proiectele cu fonduri europene aflate în derulare sunt sistate ( banii trebuie returnati ) iar cei care urmează să semneze contracte de finantare europeană nu o mai pot face.
Se impun măsuri rapide pentru că oamenii sa nu-si piardā drepturile.
“La data de 17 ianuarie 2019, a expirat perioada de 2 ani pe care persoanele fizice autorizate (PFA) şi întreprinderile individuale (II) au avut-o la dispoziţie pentru a solicita oficiului registrului comerţului din raza sediului profesional, înregistrarea menţiunilor referitoare la obiectul de activitate, ca urmare a intrării în vigoare a Legii nr. 182/2016 pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului 44/2008 privind desfăşurarea activităţilor economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale.
Astfel, potrivit actului normativ mai sus menţionat, “PFA poate avea în obiectul de activitate cel mult 5 clase de activităţi prevăzute de codul CAEN”, în timp ce “întreprinderea individuală poate avea în obiectul de activitate cel mult 10 clase de activităţi prevăzute de codul CAEN.
În termen de 60 de zile de la împlinirea celor 2 ani, respectiv începând cu data de 19 martie 2019, Oficiul Registrului Comerţului a radiat, din oficiu, persoanele fizice autorizate şi întreprinderile individuale al căror număr de activităţi incluse în obiectul de activitate este mai mare decât cel impus de legislaţia în vigoare.
Pentru ca este vorba de mii de oameni ale caror activitati vor fi falimentate, solicit de urgenta guvernului, o prevedere derogatorie, pentru a corecta consecintele nefaste.”
Adrian OROS
Deputat//Vicepresedinte PNL