Thu. May 26th, 2022

Tanarul ucis pe o trecere de pietoni de milionarul D.Dumitras locuia in Floresti. Avea un copil de cateva luni!

Accidentul de circulatie produs marti, 25 iunie, in Cluj-Napoca, pe strada Campul Painii, a socat intreaga Zona Metropolitana Cluj.

Milionarul (n.red. in euro) Daniel Dumitras, dezvoltator imobiliar, patron de restaurante si unul dintre actionarii Coratim, a omorat pe trecerea de pietoni un tanar in varsta de 33 de ani, Vasile Dubovici, originar din Sighetu Marmatiei, cu domiciliul in Floresti si tatal unui copil de cateva luni.

A cedat prioritate unui camion și unor autoturisme. Din imagini se vede cum roțile era întoarse spre stânga, șoferul având de la bun început intenția de a trece linia continuă și de a scurta drumul. După ce a trecut un autoturism de culoare cărămizie, șoferul Jaguarului a mai stat 2 secunde și a țâșnit în stânga, tăind în diagonală trecerea de pietoni care se afla la doi metri distanță. Pe trcerea de pietoni erau doi pietoni, doi tineri care treceau vorbind, iar SUV – ul l-a lovit pe cel din dreapta. Șoferul nu are nicio scuză, pentru că cei doi bărbați de pe trecerea de pietoni se aflau la 2 metri de el, a precizat un anchetator, citeaza stiridecluj.ro.

Poliția susține că milionarul Daniel Dumitras s-a ales cu dosar penal pentru ucidere din culpă. Permisul a fost retinut în vederea anularii.

Totusi, milionarul-criminal va avea dreptul de a conduce in continuare, cel putin 15 zile, cu o dovadă inlocuitoare, conform articolului 111 din OUG 195/2002 republicata.

Potrivit OUG 195/2002 ”(4) Permisul de conducere al conducătorului de autovehicul sau tramvai, implicat într-un accident de circulație din care a rezultat uciderea sau vătămarea corporală gravă a unei persoane, se reține de către poliția rutieră dacă autorul accidentului a încălcat o regulă de circulație dintre cele prevăzute la art. 102 alin. (3), eliberându-se dovadă înlocuitoare fără drept de circulație. Dacă regula de circulație încălcată este una dintre cele prevăzute la art. 100 alin. (3) și la art. 101 alin. (3), dovada înlocuitoare a permisului de conducere se eliberează cu drept de circulație pentru o perioadă de 15 zile.

Modificări (2), Respingeri de neconstituționalitate (5), Jurisprudență relevantă (1), Referințe în jurisprudență (10)

(5) În situațiile prevăzute la art. 85, art. 86 alin. (2), art. 90 alin. (1), art. 100 alin. (3) și la art. 101 alin. (3), dovada înlocuitoare a permisului de conducere se eliberează cu drept de circulație pentru o perioadă de 15 zile”.

Imagini de la accident (ATENTIE IMAGINI SOCANTE): http://eclujeanul.ro/milionarul-daniel-dumitras-patronul-coratim-a-lasat-un-copil-orfan-de-tata/

P.S.

El a fost Vasi, avea 33 de ani și a murit ieri, călcat de o mașină, în timp ce traversa regulamentar strada.

Prietenul meu nu a fost milionar, deși muncea de la 18 ani și era cunoscut ca fiind un bun profesionist.

Prietenul meu inteligent cunoștea multe limbi străine, avea vreo două facultăți și vreo două masterate, era cu bun simț, corect și avea principii solide. Și nici n-a vrut să plece din țară, deși a avut posibilitatea.  Ne-a lăsat pe noi, prietenii lui, în beznă, a lăsat o soție traumatizată și un copil de aproape un an care își va cunoaște tatăl din fotografii.

Și în timp ce noi ne scriem durerea, aș vrea să știți că șoferul vinovat (Daniel Dumitraș, un cunoscut om de afaceri din Cluj) care a sfidat orice regulă de bun simț în trafic, a obținut deja o dovadă că poate circula din nou.

Vasi pleacă în mormânt cu principiile lui, cu valoroasa lui inteligență și nemărginita lui bunătate. Iar noi rămânem cu golanii, hoții, incompetenții și șmecherii care nu pățesc nimic, sfidează tot și nu plătesc pentru nimic.
Atât voiam să vă zic”, scrie Didona Goanta pe facebook, o prietena apropiata a lui Vasile Dubovici.

 

 

Daca ti-a placut articolul si doresti sa ramai informat poti sa dai like la pagina.
test11