Thu. Dec 1st, 2022

Se scumpeste apa si canalizarea!

Compania de Apa Somes S.A. a anuntat scumpirea apei și canalizarii de la 1 Iulie 2020 cu 9%. Anunțul a fost facut pe site-ul institutiei. Motivele majorarii sunt date de catre investitiile pe credite facute in infrastructura si se vor aplica in intreaga arie regionala deservita din judetele Cluj, Salaj si Mures, cu începere de la 1 Iulie.

Pretul apei potabile va fi de 3,85 lei/mc inclusiv TVA (9%) , iar pentru canalizare-epurare tariful va fi de 4,09 lei/mc inclusiv TVA (9%).

Rațiunea necesității de ajustare a prețurilor/tarifelor rezidă în nevoia respectării Planului anual de evoluție a tarifelor la apă și canalizare (strategiei tarifare) în perioada 2017-2023, conform hotărârii nr. 12/2.10.2018 a Asociației Regionale pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Bazinul Hidrografic Someș-Tisa, precum și în nevoia de a îndeplini condiționalitățile din Contractul de Finanțare nr. 225 aferent programului POIM Cluj-Sălaj, încheiat între Ministerul Fondurilor Europene și Compania de Apă Someș S.A.

Reamintim că pentru modernizarea și extinderea infrastructurii de apă și canalizare-epurare, Compania de Apă Someș S.A. a atras o a cincea finanțare în valoare totală de peste 350 Milioane Euro, lucrările în cadrul acestui program derulându-se în perioada 2020-2023”, se arata in comunicatul Companiei de Apa Somes SA.

 

Daca ti-a placut articolul si doresti sa ramai informat poti sa dai like la pagina.

1 thought on “Se scumpeste apa si canalizarea!

  1. De cand acest cetatean care se numeste Neamtu a devenit director general al Companiei de Apa Somes este a III-a oara cand se scumpeste apa !

Comments are closed.

test11