May 21, 2024

SC Quatro Eco Salub a primit bani de la bugetul local si a fost transformata in societate pe actiuni

Consiliul Local Floresti a aprobat in unanimitate propunerea primarului Horia Sulea de majorare a capitalului social cu circa 450.000 de lei, pentru firma de salubritate care opereaza in comuna, SC Quatro Eco Salub, dupa ce in alte trei randuri s-a opus.

gunoaie-porii-cl-floresti-013

Prin aceasta majorare de capital votata de catre consilierii locali floresteni si cei gilauani, firma isi va cumpara inca 4 autoutilitare si alte utilaje necesare, care ar trebui sa creasca ritmul de colectare a deseurilor menajere.

Florin Otrocol, directorul Quatro Eco Salub a anuntat ca va renunta la demisie dupa decizia de ieri a consilierilor locali floresteni.

Directorul Quatro Eco Salub a informat ca aceasta masura a capitalizarii societatii s-ar putea să nu fie suficienta pentru rezolvarea crizei si se ia in calcul o majorare de pret pentru ridicarea deseurilor si datorita instituirii de catre vechiul guvern a unei taxe de 80 lei per tona pentru nereciclarea deseurilor menajere.

Din informatiile noastre, daca aceasta taxa de mediu nu va fi anulata de catre actualul guvern, taxa de ridicare a deseurilor menajere s-ar putea mari de la 8 lei la aproximativ 15-16 lei de persoana. Poate chiar si pana la 20 de lei!

Primarul Horia Sulea a afirmat ca banii vor fi disponibilizati catre societatea de salubritate dupa aprobarea bugetului pe 2017, undeva la mijlocul lunii februarie si si-a exprimat nemultumirea ca aceasta decizie nu a fost luata mai demult.

Tot ieri, in cadrul sedintei de C.L. Floresti, consilierii au votat transformarea societatii de salubritate din SRL in S.A.