April 24, 2024

SC DIFERIT SRL a primit ultimatum pentru demararea lucrarilor la Centura de Sud

Primarul Florestiului, Horia Sulea, a declarat ieri pentru stiridecluj.ro ca SC DIFERIT SRL a primit un ultimatum pentru inceperea lucrarilor la Centura de Sud.

contract-diferit-centura-010 (1)

 

Am dat un ultimatum în ceea ce privește începerea efectivă a lucrărilor în ceea ce privește construcția variantei de ocolire pe partea de sud a Floreștiului, iar data de începere a lucrărilor este 3 aprilie. Până în 3 aprilie tot ceea ce înseamnă virarea de bani în conturile celor expropriați, pregătirea, organizarea de șantier trebuie să fie gata pentru începerea lucrărilor”, a declarat primarul comunei Florești, Horia Șulea.

Drumul de legătură dintre Floreşti şi Cluj Napoca ar urma să aibă 4,3 kilometri, inclusiv cu 2 bretele de legătură spre Metro şi Polus. Traseul va începe pe strada Cetăţii 1 şi, prin spate pe la Metro şi Polus va face joncţiunea, complet  pe sol, fără viaducte, cu municipiul Cluj Napoca, în zona adiacentă depoului de tramvaiedin Mănăştur, drumul Sfântul Ioan, urmând să existe 7 puncte de legătură cu DN1.

 

Drumul, care va avea și iluminat public, va porni din strada Tăuțiului și va face joncțiunea în Cluj-Napoca cu Drumul Sfântul Ioan, va avea o lungime de 2,685 km (firul principal, la care se adaugă încă doi kilometri de bretele). Drumul de Ocolire SUD va avea 11 podețe și 2 poduri, precum și două girații și 3 intersecții. Vor fi incluse și două bretele de legătură cu DN1, una în zona Metro și una în zona Polus. Carosabilul va fi de 2 x 3,5 metri, pe o parte trotuarul va fi de 1,5 metri, iar pe cealaltă parte va fi inclusă și o pistă de biciclete, lățimea ansamblului trotuar – pistă de biciclete fiind de 2 metri.

Finanțarea este asigurată de la bugetul local al comunei Florești, printr-o linie de finanțare în valoare de maxim 47,6 milioane lei în vederea finanțării obiectivelor de investiții de interes local. Dobânda este una de numai 0,3% pe an plus ROBOR.