March 20, 2023

Razvan Cazacu: Trei proiecte importante care trebuie accelerate in zona Razoare / Valea Garbaului din Floresti

Presedintele TSD Floresti, Razvan Cazacu le-a solicitat consilierilor locali PSD Floresti sa ridice urmatoarele probleme din zona Razoare / Valea Garbaului in urmatoarea sedina a Consiliului Local Floresti.

 

“Astăzi i-am rugat pe colegii mei din PSD, consilieri locali la comuna Florești, să ridice următoarele probleme din zona Răzoare / Valea Gârbăului, la ședinta ce va urma în Consiliuliu Local Florești.

1. O clarificare a situație asupra drumului de legătură dintre Valea Gârbăului și str. Sf. Ion. Sunt aproximativ 400 de metri care trebuie asfaltați și care ar aduce un enorm beneficiu nu doar locuitorilor din zona Răzoare / Valea Gârbăului, cât și celor care folosesc centura de sud.

2. Zona de blocuri de pe Str. Razoare cu ( nr. 150 / 15X) este foarte circulată, drum îngust și parcări mult prea puține, mult praf, trotuare inexistente. Aceasta este situatia pe acea porțiune și personal nu cred că se va mai schimba prea curând. Nu trebuie să ne concentrăm pe probleme ci pe soluții. Ce se poate face totuși, este ca traficul să fie deviat pe porțiunea de teren exact de deasupra centrului comercial Vivo, aproximativ 300 de metri. De menționat că în acea zonă au început lucrările și s-au oprit, brusc.

3. Permiterea virajului la stânga dinspre Cluj-Napoca spre Metro ( atenție, doar dinspre Cluj-Napoca spre Metro ) Virajul a fost permis foarte mult timp în perioada în care semaforul nu era funcțional. Odata cu restricționarea virajului a fost pus in funcțiune si semaforul respectiv. Știu că în zona respectivă a fost planificat un sens giratoriu ( conform articolului: https://www.stiridecluj.ro/economic/rivalul-ikea-va-deschide-un-magazin-de-mobila-in-floresti Proprietarul Metro este dispus să cedeze domeniului public al comunei Florești o parte din terenul de la intrare pentru realizarea unui sens giratoriu necesar în vederea extinderii. ). Fiind conștient că există deja un sens giratoriu destul de aproape, la BMW, care duce către o strada închisă, consider că și un sens giratoriu la intrarea de la metro se justifica, aducând un plus unui număr mai mare de locuitori față de cel existent la BMW.

Cu siguranță sunt mai multe subiecte in zona noastră pe care trebuie sa le discutam cu toții. Propun sa ne unim ideile, orice sugestie aveți puteți să o trimiteți prin acest formular de contact https://www.psdfloresti.ro/contacteaza-ne. Consilierii locali PSD le vor analiza și daca este cazul le vor dezbate în sedințele de consiliu.”