May 23, 2024

C.L. Floresti a aprobat doua proiecte importante pentru dezvoltarea infrastructurii localitatii. Ramane de vazut daca vor atrage si fonduri!

Consilierii locali floresteni s-au reunit ieri dupa-amiaza intr-o sedinta extraordinara pentru a dezbate trei Proiecte de Hotarari, dintre care doua prin accesare de fonduri in vederea dezvoltarii infrastructurii localitatii.

Toate cele trei proiecte au fost aprobate, cu mentiunea ca la “Proiect de hotărâre privind începerea demersurilor pentru întocmirea documentatiilor și inițierea procedurii de achizitie de servicii pentru obiectivul ” Modernizare strada Eroilor în comuna Florești, jud. Cluj” consilierii pesedisti (Doru Matei, Luisa Oprea si Sebastian Cimpian) si Adrian Mic (PMP) s-au abtinut.

Marius Manu, inspector in cadrul Primariei Floresti, desemnat sa se ocupe pentru realizarea de proiecte prin accesare de fonduri, le-a explicat consilierilor ca acest proiect este diferit de cel realizat in 2015 si care nu a reusit sa atraga fonduri de la AFIR.

“Ce s-a intamplat in 2015 este acum in atentia unor institutii. Noi am facut plangere impotriva AFIR si cazul se afla in faza de ancheta. Atunci, cu cateva ore inaintea deschiderii ofertelor s-a schimbat caietul de sarcini, iar dimineata in doua minute s-au terminat si banii pentru proiecte. In fine, cu modificarile care le-am adus la acest proiect incercam sa castigam fondurile necesare realizarii acestui proiect pe care il estimam la aproximativ 1 milion de euro”, le-a transmis Marius manu consilierilor locali.

Celelalte doua proiecte au fost votate cu unanimitate de voturi. Este vorba de:

2. Proiect de hotărâre privind începerea demersurilor pentru întocmirea documentatiilor și inițierea procedurii de achizitie deservicii pentru obiectivul “Centrul cultural , baza sportivă și de agrement în comuna Florești, jud. Cluj”.

3. Proiect de hotărâre privind întocmirea documentațiilor și inițiereaprocedurii de achizitie de servicii pentru asigurarea durabilității proiectului ” Florești- străveche vatră istorică și ecumenică”.