Sun. Feb 5th, 2023

Procurorii i-au sechestrat primarului din Florești un teren. Șulea este cercetat penal pentru un prejudiciu de 270.000 de lei (Actual de Cluj)

Primarul comunei Florești, Horia Șulea, este cercetat penal pentru un prejudiciu de 276.000 de lei, într-un dosar de abuz în serviciu în formă continuată, aflat pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj Napoca. Șulea este acuzat de procurori că în perioada decembrie 2012 – decembrie 2013, în calitatea sa de primar ar fi efectuat mai multe plăți nelegale firmei Luka Com, care asigura serviciul de deszăpezire pe raza comunei Florești.

Având în vedere că ancheta penală nu este definitivată, încă nu sunt disponibile datele complete care fac obiectul acestui dosar penal. Totuși, potrivit informațiilor Actual de Cluj, procurorii au dispus instituirea sechestrului asiguratoriu pe două terenuri care aparțin primarului Horia Șulea. Este vorba despre un teren în suprafață de 3.236 mp și de un teren de 8364 mp.

Primarul Șulea a contestat măsura sechestrului asiguratoriu. Instanța a stabilit că valoarea celor două terenuri este mai mai mare decât prejudiciul invocat de procurori în acest dosar, astfel că au dispus ridicarea sechestrului pentru terenul de 8364 mp. A rămas sechestrul pentru suprafața de 3236mp.

Reamintim că priarul Floreștiului, Horia Șulea a mai fost cercetat penal pentru conflict de interese, în urma sesizării Agenției Naționale de Integritate, pentru că și-a angajat o rudă pe o poziție de conducere la Serviciul Poliției Locale. Instanța a deceis ca Șulea să plătească doar o amendă de 1000 de lei, în aceast caz.

Vom reveni cu amănunte despre acest nou dosar, privind plățile efectuate către firma Luka Com.

Cosmina FERNOAGA – Actual de Cluj – https://actualdecluj.ro/procurorii-i-au-sechestrat-primarului-din-floresti-un-teren-sulea-este-cercetat-penal-pentru-un-prejudiciu-de-270-000-de-lei/

Daca ti-a placut articolul si doresti sa ramai informat poti sa dai like la pagina.
test11