Fri. Dec 9th, 2022

Comunicat de presa Horia Sulea (primar Floresti): “DNA a cercetat si a ajuns la concluzia ca acuzatiile nu se sustin!”

Legat de ultimele apariții din media, subiect care nu este o noutate, chiar eu făcând pe parcursul ultimelor luni mai multe referiri la respectiva lucrare penală, câteva mici clarificări.

1. Într-adevăr pe numele meu și a altor 10-12 persoane este în lucru la procurori o lucrare penală privind un posibil abuz în serviciu. 

2. Eu opinez că lucrările de deszăpezire efectivă și actele premergătoare lucrărilor și cele post lucrări s-au desfășurat în spiritul și litera LegiiProcurorii deocamdată cercetează. Eventual, un judecător va face lumină. Dacă va fi cazul, abia aștept să îmi susțin cauza în fața unui judecător. 

3. Până la o sentință definitivă și irevocabilă, orice persoană este nevinovată. Procurorul doar acuză, el nu stabilește vinovății și nu înfăptuiește act de Justiție. Lucruri de care se pare că unii care deja m-au crucificat și găsit vinovat, au uitat. Dar, nota bene, dosarul încă nici măcar nu a fost trimis în judecată, ce să mai spunem de vreo sentință fie ea chiar și nedefinitivă. Dar, legea este de partea mea, așa că voi uza de ea în orice derapaj de la normele stabilite prin legislație. 

4. Mai mult, faptele cercetate acum de procuror au mai fost cercetate de DNA instituție care nu a constat absolut nici o ilegalitate. 

5. Pe principiul Paiul din ochiul altuia și parâma din ochiul propriu, în ceea ce-l privește pe deputatul Nasra, care îmi cere demisia de onoare, aștept cu nerăbdare să citesc zilele următoare cum Nasra are aceeași poziție față de primarii PSD din județ, față de parlamentari din partidul său cercetați penalși față de șeful său de partid, președinte al Camerei Deputaților, care este condamnat definitiv pentru fapte asimilate celor de corupție. De asemenea, îi reamintesc deputatului Nasra că până și pentru cei ce vor schimba din temelii Legile Justiției, o persoană este nevinovată până când un judecător stabilește definitiv și irevocabil altfel. 

6. În rest, legea este de partea mea, a oamenilor drepți, onești și cu coloană vertebrală, așa că voi uza de Lege când voi opina că asistăm la vreun derapaj de la normele bunei conviețuiri, a climatului de ordine și liniște publică necesar desfășurării normale a activității economice și social-culturale și promovarea  unor relații civilizate în viața cotidiană, derapaj comis prin fapte care să tulbure ordinea și liniștea publică sau să provoace indignarea cetățenilor ori să lezeze demnitatea și onoarea acestora sau a instituțiilor publice.

Horia Petru ȘULEA – primar al comunei Florești

P.S. Conform site-ului stiridecluj.ro, plangerea penala formulata impotriva primarului horia Sulea si a altor persoane ar fi fost facuta de catre un consilier local PSD, cu toate ca aprobarea fondurilor pentru deszapezire a fost facuta de Consiliul Local Floresti.

Daca ti-a placut articolul si doresti sa ramai informat poti sa dai like la pagina.
test11