April 18, 2024

Primarul H. Sulea vine cu noi precizari despre lucrarile de pe strazile Razoare si Crizantamelor

Edilul Florestiului a tinut sa vina cu noi informatii despre stadiul lucrarilor de reabilitare a strazii Razoare si, acum, celor incepute pe Crizantemelor.

“Continuăm operațiunile de conservare lucrări pe traseul Drumului de Legătură Sud. În acest sens, chiar astăzi s-a intervenit pe un prim tronson de pe strada Crizantemelor, de la intersecția cu Tăuțului, spre est.

Lucrările vor continua în perioada următoare pe tronsoane de câte 3-400 metri. Traficul auto va fi perturbat, porțiunile de lucru urmând a fi închise. Rog înțelegere, dar, la final, vom avea o suprafață de rulare mai mult decât decentă.

Este vorba de lucrări inedite de conservare a lucrărilor, care vor avea ca rezultat o suprafață de rulare similară cu cea a asfaltului. Discutăm de o intervenție ecologică, în premieră națională, pe bază de enzime.

Tehnic, avem scarificarea suprafeţei cu scarificator, crearea amestucului de apă cu enzima, în concentrație optimă, acoperirea suprafeței cu amestecul rezultat, omogenizarea stratului cu stabilizatorul, nivelare şi executare a pantelor în profil transversal cu autogrederul, compactarea cu cilindru compactor până la atingerea gradului de compactare optim, adică minim 93%.

Ulterior lucrărilor pe fiecare tronson, vor avea loc prelevări de eșantioane și analize de laborator, pentru stabilirea atingerii gradului adecvat de compactare. Pe str Răzoare, lucrarea s-a dovedit a fi una de bun augur”, a afirmat Horia Şulea.