June 10, 2023

Primarul Clujului sustine ca nu sunt solutii miraculoase pentru decongestionarea traficului in oras si Zona Metropolitana

Invitat la o emisiune radio, Emil Boc, edilul municipiului Cluj-Napoca, a declarat ca nu sunt solutii miraculoase pentru decongestionarea traficului in oras si Zona Metropolitana. In concluzie, folosirea cu preponderenta a mijloacelor de transport ar fi “calea de urmat”.

„Trasportul public este cel care are prioritate în oraș, fraților. Am primit ieri un mesaj de la un cetățean al Clujului.

Zice «azi am numărat în coloana de mașini de pe 21 Decembrie, sens spre centru, șoferii singuri în mașină și am făcut un procentaj pe care vreau să vi-l transmit. 67% erau singuri, 20-21% erau două persoane și restul, mai multe persoane în mașină.

Am inclus și câteva autoutilitare de firmă. În autobuz CTP eram 6 oameni, la ora 08:45, pe segmentul Regională CFR – Mărăști. Aș trage câteva concluzii pentru cei 67% care merg cu mașinile: comoditate, după cum mă priveau pe mine – țărăntocul din autobuz, obezitate, ostentație și multe alte cuvinte, pe care sunt sigur că telefonul nu le-ar putea scrie. Ce e sigur e că trebuie să ne schimbăm fiecare dintre noi.

Primesc și înjurături, oameni care îmi mai spun una, alta de trafic. Dar vedeți că sunt și oameni care fac analiză, văd că nu sunt foarte mulți în mașină. Soluții miraculoase pe lumea asta nu s-au inventat, decât calea de a folosi transportul în comun”, a declarat primarul Cluj-Napoca la o emisiune radio.