Tue. Feb 7th, 2023

Mii de bancnote de 100 de lei false pe piaţă. DIICOT a efectuat percheziții în Cluj, Sălaj și Satu Mare

Potrivit unui comunicat DIICOT, procurorii și ofițerii de poliție judiciară din cadrul SCCO Satu Mare au efectuat 20 de percheziții la domiciliu, în Cluj, Sălaj și Satu Mare. Astfel, s-a reușit destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunilor de falsificare de monedă și punere în circulație de valori falsificate.

S-a stabilit că grupul s-a format începând cu data de 1 mai 2021, în Satu Mare. În cauză s-a reținut faptul că, începând cu data de 01.05.2021, pe raza municipiului Satu Mare, s-a constituit un grup infracțional organizat specializat în producerea de monede falsificate din cupiura de 100 lei și punerea lor în circulație.

Membrii grupării au falsificat o cantitate mare de bancnote, aproximativ 800.000 de lei, pe care, fie i-au plasat în mod direct pe piață, fie au apelat la alte persoane cărora le-au vândut cantități mari de bancnote, în schimbul unor sume de bani. Bancnotele false sunt foarte bine realizate.

că grupul s-a format începând cu data de 1 mai 2021, în Satu Mare. În cauză s-a reținut faptul că, începând cu data de 01.05.2021, pe raza municipiului Satu Mare, s-a constituit un grup infracțional organizat specializat în producerea de monede falsificate din cupiura de 100 lei și punerea lor în circulație.

„Bancnotele erau confecționate din plastic care imita materialul din care sunt confecționate bancnotele originale, iar cernelurile folosite la imprimare erau aproape identice cu cele autentice. Bancnotele falsificate prezentau microperforațiile specifice, dimensiunile fiind aproape identice și nu puteau fi detectate fără a fi verificate cu un aparat special.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate și indisponibilizate mai multe sume de bani în lei și valută, telefoane mobile, cartele SIM, laptopuri, stick-uri de memorie, imprimante, dispozitive GPS, 13.960 de țigarete, 10 comprimate ecstasy, 3 doze de substanță albă purverulentă și un pistol, au mai spus procurorii. La sediul DIICOT – Biroul Teritorial Satu Mare, urmează să fie duse, pentru audieri, 9 persoane.”, au transmis procurorii DIICOT.

Daca ti-a placut articolul si doresti sa ramai informat poti sa dai like la pagina.
test11