May 28, 2023

Sebastian Lazaroiu: “Boc e un politician de stanga si se pregateste de prezidentiale. Prea des apare la televizor!”

Sebastian Lăzăroiu, fost consultant politic, a declarat la emisiunea „În fața ta” de la Digi24, că în 2024 alegerile prezidențiale vor fi câștigate de Emil Boc, care se pregătește deja.

„Deși îi dau dreptate lui Ciolacu, că sunt șanse mari să avem un președinte de stânga în 2024, și eu cred asta, dar nu va fi (Geoană), va fi Emil Boc. Emil Boc e cel mai de stânga, dar stânga autentică. PSD nu e de stânga, știm bine că nu e. Ca personalitate politică, Emil Boc e structural un om de stânga. Cunoaște bine și a văzut toate deciziile, cât a fost prim-ministru”, a declarat Sebastian Lăzăroiu, conform republica.ro

Întrebat dacă Boc ar putea candida la prezidențiale, în condițiile în care în 2010, când era premier, a tăiat salariile bugetarilor, fostul consultant politic a răspuns: „a trecut mult timp de atunci, unii oameni au uitat, alții au înțeles ce s-a întâmplat atunci, mai târziu”.

„Cred că da, Emil Boc se pregătește pentru asta. Nu l-am văzut niciodată atât de des apărând la televizor, la Antena 3, care l-a desființat cât a fost prim-ministru și la multe posturi,.., Are apariții foarte dese, probabil era o variantă pentru șefia PNL, știu că a și fost curtat de tabăra care acum îl susține pe Cîțu.

Ar fi fost un alt fel de chimie între ei, decât între Cîțu și Orban. Deci eu mai degrabă îl văd pe Boc, dar repet, îi rog pe oameni să reflecteze la asta: Boc e de stânga, nu e de dreapta. Paradoxal, și dacă te uiți și la biografia lui – el a crescut într-o familie săracă, a realizat totul pe cont propriu. Faptul că face ce trebuie în anumite momente și ia niște măsuri nepopulare, asta nu ține de stânga sau dreapta”, a explicat scriitorul Sebastian Lăzăroiu.