May 22, 2024

Pe Aleea Stadionului, peste 60 de truck-uri va asteapta la Street FOOD Festival. Nu lipsesc muzica si filmul!

Ediția de anul acesta este una specială, pentru că întreaga zona de festival este gândită ca fiind un punct de intersecție culturală și culinară între diferite regiuni ale lumii. Timp de patru zile (9- 12 mai 2019), participanții se vor simți ca-n Italia, Mexic, America sau Asia, cu mâncarea, decorul și vibe-ul de acolo, doar că fără pașaport. American Dream, Little Asia, Cabrones, La Vita e Bella, Green Village, How Much is the Fish și All in for Food sunt zonele care așteaptă să fie explorate și descoperite de către clujenii curioși și pofticioși.

De vineri, pe scena principală de la Street FOOD Festival vor urca trupe precum: Moonlight Breakfast, The Mono Jack, Lucia&Muse Quartet sau Taraf de Caliu. Dar asta nu este tot pentru că anul acesta la StreeT FOOD vom avea parte de momente artistice în diferite zone din festival la care veți putea participa chiar de azi. Canarro, Magic Puppet sau One Man s Band sunt doar câteva dintre reprezentațiile care vor avea loc spontan în zona festivalului, cât mai aproape de oameni.

Cei care vor merge la festival se vor putea bucura și de alte activități, de la cinema în aer liber unde vor putea fi urmărite filmele: Povestea Iubirii, Nunta in ofsaid sau Omul care l-a ucis pe Don Quijote, până la spectacole de stand-up comedy cu Improvertiții sau workshop-uri de preparat ceai și/sau cocktail-uri.

Street FOOD Festival este un concept de festival care a debutat în 2016 la Cluj-Napoca şi ulterior a fost dezvoltat în alte 11 oraşe. An de an festivalul a atras tot mai mulți „pofticioși” și participanți, iar în anul 2018 festivalul a fost vizitat de peste 800.000 de persoane care au avut ocazia să încerce rețete ingenioase și să participe la activităţi recreative. Revoluţia street food a avut un impact însemnat şi la nivel de comunitate prin conştientizarea nevoii de a-I ajuta pe cei defavorizaţi sau prin combaterea fenomenului de risipă alimentară.