May 21, 2024

In pas de alergare, cam asa a fost vizita premierului la Cluj!

Viorica Dancila, premierul Romaniei, a incercat in aceasta dupa-amiaza sa viziteze Clujul in pasi normali, insa nu a prea fost lasata de catre numerosii protestatari, care au asteptat-o in fata Casei de Cultura a Studentilor, unde aceasta nu a mai venit, si, mai apoi, la Institutul Oncologic si la Univeristatea de Medicina si Farmacie “Iuliu Hatieganu”.

Colaj Foto – ziuadecj.realitatea.net

Premierul ar fi trebuit sa se intalneasca cu colegii de partid la CCS, dar mini-sedinta a fost mutata la o sala de nunti din complexul Mercur, cartierul Gheorgheni. Intrevederea inceputa la ora 12 si ceva si a durat mai putin de 60 de minute.

Viorica Dancila si-a continuat vizita fulger in Cluj, la Institutul Oncologic. Pentru a nu da ochii cu cei peste 200 de protestari, ofiterii de la SPP au decis ca aceasta sa intre pe la Capela instutiei. Protestatarii s-au prins de figura si au fugit dupa delegatia premierului. S-au produs imbranceli intre fortele de ordine si manifestanti, care au incercat sa intre in curtea Institutului Oncologic.

S-a strigat „Demisia”, „Jos Guvernul”, „Noi nu vrem să fim conduşi de hoţi” şi „Ne e silă de Dăncilă”. Unul dintre protestatari a aruncat cu un sul de hartie igienica.

In jurul orei 15.25, premierul V.Dancila a ajuns la UMF in huiduielile si scandarile anti PSD ale protestarilor.

La finalul vizitei, premierul a declarat:

“Această manifestare violenta, aceste lucruri urâte, jignirile arată că, de fapt, nu au alte argumente. Eu consider că violența este atributul oamenilor slabi, care nu au proiecte  (….) Dacă sunt nemulțumiți de ceva, pot să vorbească despre nemulțumirile lor, pot să aducă în atenția opiniei publice orice lucru pe care îl consideră greșit, dar ca să vii să jignești, să țipi, să arunci, acest lucru nu cred că le face onoare și că ar trebui dânșii, în primul rând, să-și revizuiască un pic comportamentul, pentru că ceea ce fac acum este transmis probabil de mai multe televiziuni, avem summit-ul de la Sibiu și nu cred că este oportun nici acum, nici mai târziu”.