Sat. Dec 3rd, 2022

Nelu Tătaru, avertisment îngrijorător după prognoza de 2.800 cazuri/zi: Putem ajunge și la mai multe

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a lansat joi un avertisment îngrijorător cu privire la creșterea numărului de cazuri în România, după ce o prognoză INSP spune că am putea ajunge la 2.800 de cazuri pe zi în septembrie.

Nelu Tătaru a transmis joi, la Digi 24, că, în măsura în care nu se respectă regulile, pot fi mai mult de 2.800 de cazuri de coronavirus pe zi în luna septembrie, așa cum a prognozat INSP. Ministrul Sănătății lansează un avertisment serios.

„Previziuni pot fi multe, în contextul în care nimeni din țara asta n-o să respectăm niște reguli și nu vom încetini acea transmitere comunitară, putem ajunge și la mai multe cazuri. Eu sper că toți am înțeles ce înseamnă acest moment, sper că toți am înțeles că a fost și o perioadă în care a fost rătăcirea unora dintre noi, care am bagatelizat tot ce a însemnat această pandemie. Haideți să fim serioși, cred că în acest moment fiecare dintre noi avem pe cineva cunoscut care trece prin boală și puțini dintre noi care îi avem pe cei care au decedat”, a spus Nelu Tătaru, într-o discuție cu jurnaliștii.
„Pandemia nu se tranșează în spital. Atâta timp cât vom avea cazuri, acest corp medical va deveni colmatat la un moment dat, cât nu se respectă niște reguli, cât vom avea o transmitere accentuată în comunitate, noi ca și corp medical nu vom putea să gestionăm ce ne vine în unitățile spitalicești. Avem și noi o limită. Cred că măsurile ar trebui să fie respectate”, a adăugat ministrul.
El a amintit de cele trei zile de vid legislativ și că legea actuală este contestată la Curtea Constituțională: „Haideți să lăsăm momentul politic, să-l trecem pe un moment medical pe care încă nu l-am terminat. Să ne gândim la un moment economic și după aia să-l facem și politic”.

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a anunțat marți că va propune prelungirea stării de alertă în România pentru încă 30 de zile. Anunțul său vine după ce, luni, Ludovic Orban, a transmis că starea de alertă va fi cel mai probabil prelungită. Starea de alertă din prezent urmează să expire în 16 august.

„Propunerea mea ca ministru al Sănătății este de a prelungi starea de alertă. Rămâne ca și CNSU, cu domnul prim ministru Ludovic Orban, să decidă dacă da sau nu. Noi considerăm necesar în acest moment, încă 30 de zile”, a explicat Nelu Tătaru, într-un interviu pentru Libertatea.

Daca ti-a placut articolul si doresti sa ramai informat poti sa dai like la pagina.
test11