Wed. Oct 5th, 2022

Malurile Somesului Mic i-au adus Primariei Floresti o amenda de 75.000 de lei!

Media clujeana si-a facut datoria. A fost nevoie de publicarea unor imagini HORROR (n.red. asa cum le-am catalogat noi) cu malurile Somesului Mic pentru ca inspectorii Administrației Bazinale de Apa Somes-Tisa sa-si plimbe fizicurile si sa realizeze un control.

Evenimentul s-a petrecut in data de 15 iulie 2019, iar in urma verificrilor au fost constatate depozite de deseuri menajere si de constructii atat pe malul drept al raului Someșul Mic (aval de puntea pietonala zona Barajului Floresti II), cat si pe malul stang.

Primăria Floresti a fost sanctionata contraventional cu 75.000 lei in conformitate cu prevederile Legii Apelor nr. 107/1996 cu modificarile si completarile ulterioare pentru “neasigurarea de către autoritățile administrației publice locale a curățării cursurilor de apă, a bălților și a malurilor acestora de pe raza localității, precum și neluarea măsurilor operative privind verificarea stării de salubritate a cursurilor de apă”.

Reprezentantii institutiei mai afirma ca in ultimii ani s-au organizat numeroase actiuni de verificare si salubrizare, dar lipsa de educatie a populatiei care traieste in aceasta zona e, de fapt, “sursa poluarii”  Somesului Mic.

Pentru îmbunătățirea situației este necesară o schimbare majoră în plan comportamental. De aceea, este nevoie de un amplu proces de informare și conștientizare publică, prin acțiuni și demersuri constructive care să popularizeze riscurile pe care le prezintă depozitarea deșeurilor pe malurile sau în cursurile de apă. Apreciem implicarea formatorilor de opinie, a organizațiilor și a activiștilor de mediu, precum și a jurnaliștilor  pentru promovarea și încurajarea unui comportament adecvat față de apă, în direcția păstrării și protejării calității apelor”, se mai mentioneaza in comunicatul Administratiei Bazinala de Apa Somes-Tisa.

Daca ti-a placut articolul si doresti sa ramai informat poti sa dai like la pagina.
test11