June 10, 2023

Somes Delivery ii invita pe primarii Boc si Sulea la o dezbatere privind curatarea Somesului de gunoaie

Organizatorii Someș Delivery si inițiatorii petitiei pentru curatarea malurilor Somesului Mic, semnata inclusiv de catre Ivan Patzaichin, solicita o dezbatere publica pentru gasirea celor mai rapide si eficiente solutii in rezolvarea crizei gunoaielor.

Dezbaterea va avea loc sub formatul unei mese rotunde, joi, 25 iulie 2019, de la ora 16:00, la Casa Tranzit, chiar pe malul Somesului din centrul Clujului. Au primit invitatii si sunt asteptati sa participe la  Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca, Horia Sulea, primarul comunei Floresti, reprezentanti ai Apelor Romane, Garzii de Mediu, Companiei de Apa Somes, Consiliului Judetean Cluj, Hidroelectrica, specialisti in domeniu si societatea civila.

“Considerăm impetuos aducerea la aceeași masă, într-un proces eficient și transparent, a instituțiilor cu atribuții în administrarea Someșului pentru găsirea unor măsuri eficiente de rezolvare a problemei și apoi menținerea unor standarde de protejare a cursului de apă. Nu mai e o problemă doar a floreștenilor, a devenit o problemă a clujenilor care sunt vădit nemulțumiți”, a declarat Marius Moga, coordonator al proiectului Someș Delivery.