Wed. May 25th, 2022

Institutia Prefectului Cluj a organizat o dezbatere privind reautorizarea Fermei de pui din Floresti. Vezi comunicatul!

Azi, 23 februarie 2017, la sediul Palatului Administrativ, prefectul judeţului Cluj, Gheorghe Ioan Vuşcan, a convocat o întâlnire de lucru cu reprezentanţi ai Primăriei Floreşti, Consiliului Judeţean Cluj, Agenţiei Judeţene pentru Protecţia Mediului Cluj, Direcţiei pentru Sănătate Publică Cluj, Comisariatului Judeţean de Mediu Cluj, Direcţiei Sanitar Veterinare Cluj, pe subiectul reautorizării fermei de creştere păsări aparţinând SC BRAVINVEST SRL din Floreşti. 

Prefectul Gheorghe Ioan Vuşcan a solicitat întâlnirea dată fiind importanţa găsirii unor soluţii care să protejeze sănătatea  şi să asigure confortul cetăţenilor din Floreşti. Printre posibilele soluţii, cea mai bună ar fi relocarea fermei printr-o negociere între autorităţile locale şi SC BRAVINVEST SRL. De altfel, această variantă a fost discutată şi în întâlnirile de lucru de la Floreşti pe care prefectul Vuşcan le-a avut în anul 2015 şi 2016. De asemenea, s-a discutat şi despre oportunitatea solicitării unui studiu de impact asupra sănătăţii cetăţenilor şi o analiză mai profundă a situaţiei. „Mai bine măsurăm de cinci ori şi tăiem o singură dată decât să luăm o decizie pripită” a precizat prefectul Vuşcan.

Precizăm că Instituţia Prefectului nu dispune de competenţe legale în ceea ce priveşte autorizarea şi reglementarea funcţionării operatorilor economici, indiferent de natura acestora, iar în cazul de faţă emiterea autorizaţiei integrate de mediu este atributul Agenţiei Judeţene pentru Protecţia Mediului Cluj. În calitate de garant al respectării legii şi a ordinii publice la nivel local, potrivit prevederilor art. art. 1, alin. (3) din Legea nr. 340/2004 privind prefectul şi instituţia prefectului, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, prefectul a solicitat Agenţiei de Mediu respectarea întocmai a prevederile legislaţiei  specifice în domeniu.

Totodată, am informat atât Agenţia Naţională de Protecţie a Mediului, cât şi Ministerul Mediului cu privire la situaţia existentă la nivelul judeţului Cluj în ceea ce priveşte reautorizarea funcţionării fermei de creştere păsări aparţinând SC BRAVINVEST SRL, în localitatea Floreşti.

Biroul de presă

23.02.2017

Daca ti-a placut articolul si doresti sa ramai informat poti sa dai like la pagina.
test11