April 19, 2024

Primarul propune ca taxa de salubrizare pentru persoane fizice si juridece sa scada. Cum vor vota astazi consilierii locali floresteni?

Consilierii locali floresteni vor vota in aceasta dupa amiaza Proiectul de hotarare privind “aprobarea regulamentului de instituire și aplicare a taxei speciale de salubrizare, perioada și incasarea taxei speciale de salubrizare a comunei Florești”.

In referatul care insoteste acest proiect propus de catre primarul Horia Sulea, in urma discutiilor purtate cu SC Strict Prest, actualul si temporalul operator de salubritate (n.red. sa speram ca activitatea acestuia se va prelungi si dupa cele 90 de zile!), se specifica ca tariful de salubritate pentru persoane fizice sa fie de 6,5 lei, fata de 8 lei cat percepea Quatro Eco Salub, si 60 lei/MC pentru persoanele juridice, cu 10 lei mai putin fata de pretul perceput de catre QES.

Tariful la salubritate (taxa speciala) va fi de 6,5 LEI LA PERSOANE FIZICE, RESPECTIV 60 LEI/MC LA PERSOANE JURIDICE (fata de 8 lei si 70 lei). Valabil incepand cu 10.02.2017.

Taxa se va plati personal, direct la Primarie. E vorba de perioada de maxim 90 de zile cat e suspendat contractul cu QES.

Cum e posibil ca o firma sa mentina Florestiul curat cu ridicari saptamanale la 6.5 lei si alta sa nu fie capabila de a-si respecta programul si sa aiba 2 ridicari pe luna, e un mister ce va fi elucidat de rezultatele Auditului ce va fi solicitat unei firme internationale.

P.S. Sper ca in sedinta de joi (n.red. 24.02.2017) consilierii locali sa aprobe acest tarif precum si Regulamentul organizatoric al serviciului”, a scris primarul Horia Șulea, pe Facebook.