February 21, 2024

Taxa speciala de salubrizare a fost votata, la fel si noul regulament de salubrizare, spre disperarea Grupului de la “Dely”( VEZI FOTO)!

Proiectul de hotarare “privind aprobarea regulamentului de instituire și aplicare a taxei speciale de salubrizare, perioada și incasarea taxei speciale de salubrizare a comunei Florești”, punctul 12 pe ordinea de zi a sedintei de ieri a C.L. Floresti, a suscitat discutii destul de aprinse intre primarul Horia Sulea si o parte dintre consilierii locali clevetitori de la Restaurantul “Dely” (n.red. situat pe strada Cetatii 3A).

In urma cu cateva zile, SC Quatro Eco Salub a remis Primariei Floresti doua adrese prin care solicita revocarea de urgenta a hotararii Adunarii Generale a Actionarilor din A.D.I „Gelu Voievod” privind suspendarea contractului cu Quatro Eco Salub pe raza localitatii Floresti. Reprezentantul QES sustine in aceste adrese ca suspendarea contractului ar fi ilegala pentru ca nu s-ar fi votat in C.L. Floresti, iar functionarea Strict Prest in Floresti deasemenea contravine legii.

Consilierii locali Adrian Mic (PMP) si Doru Matei (PSD) au incercat sa-si faca numarul ca de fiecare data, insa nu au fost sustinuti vocal de catre Albert Zoltan (UDMR), unul dintre intiatorii intalnirii de taina din seara zilei de 10 februarie de la restaurantul situat pe Cetatii 2A, atunci cand mai multi consilieri s-au adunat pentru a dezbate INTRAREA STRICT PREST in Floresti, cu 15 masini pentru a scapa comunitatea de sutele de tone de deseuri aflate mai mult pe strazi decat in tomberoane, si IESIREA din SCHEMA a Q.E.S..

Atunci, in loc sa sustina CURATENIA GENERALA, respectivii consilieri/meseni/clevetitori sa dadeau de ceasul mortii pentru a gasi solutii la blocarea suspendarii contractului Q.E.S.

// GRUPUL DE CONSILIERI DE LA “DELY”, cu o parte dintre participanti!!! //

La votul cerut de catre presedintele de sedinta (n.red. Florentina Vaida/ALDE/ prezenta si dansa la “Dely”) 7 consilieri locali au VOTAT IMPOTRIVA prin ABTINERE, tot un drac e(!), pentru ca Taxa de salubrizare (taxa speciala)incepand cu 10 februarie sa fie fi de 6,5 LEI LA PERSOANE FIZICE, RESPECTIV 60 LEI/MC LA PERSOANE JURIDICE (fata de 8 lei si 70 lei).

S-au ABTINUT prin IMPOTRIVIRE: Albert Zoltan UDMR), Doru Matei, Sebastian Cimpian, Luisa Oprea (PSD), Adrian Mic, Coroian Ovidiu (PMP), Florentina Vaida (ALDE).

Noroc cu ceilalti consilieri locali care au votat “PENTRU” si au fost mai multi, astfel ca proiectul a fost aprobat!

Ca punct suplimentar pe Ordinea de zi a fost trecut si proiectul de hotarare privind realizarea unui audit la Q.E.S. A trecut si acesta!

Taxa se va plati personal, direct la Primarie, sau prin ghiseul.ro!