Mon. Dec 5th, 2022

In aceasta saptamana, Guvernul va majora alocatiile copiilor. Nu e vorba (inca) de dublarea acestora!

Executivul va crește indemnizațiile pentru minori săptămâna aceasta în ședința de Guvern, iar potrivit surselor Digi24, creșterea alocațiilor ar urma să fie de 10 – 20%.

Proiectul ia în calcul și o majorare progresivă anuală a alocațiilor pentru copii, în funcție de cât va permite bugetul. Este de așteptat să se ajungă la dublarea acestora într-un termen cuprins între 2 și 5 ani.

Săptămâna trecută, ministrul Muncii, Violeta Alexandru, anunța că va propune Guvernului o creştere a alocaţiilor dar că procentul va fi unul sustenabil pentru buget. Ministrul adăuga că promisiunile de dublare fără o sursă de finanţare nu sunt responsabile.

“A dubla peste noapte fără să spui de unde, a face gesturi dublu, triplu, nu este o abordare responsabilă”, spunea ministrul Muncii.

„În două săptămâni vom soluţiona această problemă (a creşterii alocaţiilor cu 15% – n.r.). Este clar, sincer vă spun, că nu avem posibilitatea să dublăm alocaţiile. Am dublat alocaţiile în 2019, la Legea bugetului. În momentul în care s-a adoptat legea nu erau prevăzute sursele de bani”, spunea în urmă cu o săptămână Ludovic Orban.

Daca ti-a placut articolul si doresti sa ramai informat poti sa dai like la pagina.
test11