March 20, 2023

Floresti/ Strada Eroilor/ Primaria a pierdut definitiv procesul cu SC Napoca SA!

La finalul sedintei de Consiliu Local Floresti, desfasurata in aceasta dupa-amiaza, a patra organizata in luna noiembrie, primarul Florestiului a fost intrebat de catre un consilier local “care sunt efectele juridice si urmarile dupa decizia luata de Curtea de Apel Cluj, care a dat castiga de cauza SC Napoca SA”.

Foto Arhiva/ Floresti24.ro/ Strada Eroilor 

Va reamintim, in toamna acesti an, CL Floresti a aprobat un nou proiect tehnic pentru reluarea lucrarilor de modernizare a strazii Eroilor. Acestea ar urma sa inceapa in primavara lui 2022, dupa stabilirea castigatoarei licitatiei.

Ce a declarat edilul Florestiului:

“Referitor la problema de pe Eroilor, decizia este definitivă. UAT Florești a fost în contract cu un prestator (SC Napoca SA, n.red.) pentru construirea străzii Eroilor. În data de 4.9.2020, termenul de execuție a expirat. În 23.10.2020, când am depus cu toții jurământul, termenul era expirat, respectiv, pe cale de consecință, se calculează penalități. Acele penalități au fost emise.

Am mers pentru a le recupera la Tribunalul Specializat Cluj. Decizia acestora spune că nu trebuie ca prestatorul să plătească acele penalități, deoarece nu este exclusiv vina sa, acolo fiind și terți care au împiedicat la construirea în termen a acestui proiect.

Am mers ulterior la Curtea de Apel, iar acolo s-a respins acest apel pe care noi l-am făcut, motivarea urmând să vină în următoarele 30 de zile. Atunci o să pot spune mai multe.

Nu a fost niciodată pusă în discuție rezilierea sau nerezilierea contractului. Disputa din instanță a fost plătirea penalităților pe care UAT Florești le-a emis. Noi ne continuăm proiectul de modernizare a străzii Eroilor.”