December 4, 2023

Floresti/ Consilierii locali USRPLUS ii solicita imperativ primarului sa organizeze o “veritabila si transparenta” dezbatere publica privind Proiectul de Buget 2022

Este “Hir-Mir” in “Padurea de Maslini” plantata de catre liberali si useristi/plusisti in primavara lui 2022, pentru a “Recladi Florestiul” si “Strada cu strada, schimbam Florestiul.

De la bani se cearta, acum, cele doua formatiuni politice, mai corect spus cei 7 consilieri locali USRPLUS si primarul.

Proiectul de Buget pe 2022 a fost postat pe site-ul Primariei, iar in perioada 12 – 27 ianuarie a.c. s-a derulat “Etapa consultarii publice privind Proiectul de Buget pe 2022”, Persoanele interesate au putut trimite pe adresa de e-mail mentionata in anunt “sesizarile, observatiile si punctele de vedere.”

Un numar de 16 amendamente au ajuns pe masa primarului.

15 dintre acestea au fost transmise de catre consilierii locali USRPLUS.

Potrivit Legii 273/2006 privind finantele publice locale, edilul Florestiului ar fi trebuit ca in termen de 10 zile de la primirea amendamentelor sa convoace Consiliul Local intr-o SEDINTA PUBLICA pentru discutarea si aprobarea/respingerea acestora.

A INCERCAT SA-I PROSTEASCA DUPA “EXTRAORDINARA” DIN ACEASTA DIMINEATA

Astazi, dupa sedinta extraordinara de la ora 11.00, desfasurata in mediul online, cu 2 proiecte pe ordinea de zi, primarul le-a cerut consilierilor locali sa mai ramana “in direct”, insa in exclusivitate. Transmisia a fost intrerupta pentru public.

Primarul le-a transmis consilierilor ca “acum este cel mai bun moment pentru ca cele 16 amendamente depuse la Bugetul local sa fie dezbatute si votate.”

Intre consilierii USRPLUS si primar au avut loc discutii contradictorii, acestia refuzand sa participe la aceasta dezbatere organizata ad-hoc.

“Primarul ne-a cerut sa discutam pe repede-inainte cele 16 amendamente depuse, dintre care 15 sunt ale noastre, de la grupul de consilieri USRPLUS. Ni s-a parut jignitor, sfidator si lipsit de transparenta sa participam la acesta discutie. Aici, in cazul de fata, vorbim despre banii florestenilor, despre Bugetul pe 2022, despre investitii si asa mai departe. Nu mi-am imaginat ca primarul poate recurge la un asemnea tertip lipsit de transparenta si corectitudine. Ne-am retras de la asa-zisa dezbatere”, ne-a declarat consilierul Marius Todoran (USRPLUS).

Mai mult, cei sapte consilieri locali USRPLUS au redactat un memoriu prin care ii solicita imperativ primarului sa organizeze o sedinta extraordinara publica pentru discutarea celor 16 amendamente depuse la Proiectul de Buget pe 2022.

“I-am solicitat in scris primarului sa convoace C.L. in sedinta extraordinara publica, in mediul online, si transmisa in direct pe site-ul institutiei, pentru dezbaterea amendamentelor. Aceasta ar putea sa aiba loc Luni, 7 februarie, de la ora 15.00, cu o zi inaintea sedintei de discutare si votare a Bugetului Local pe acest an. Asa ni se pare corect ca trebuie sa procedam, nu cu usile inchise, in situatia data in ZOOM si fara ca florestenii sa stie ce se intampla cu banii comunei”, a mai afirmat consilierul Marius Todoran.