Tue. Jan 31st, 2023

Floresti/ Consilierii liberali sar in apararea primarului in disputa acestuia cu consilierii USRPLUS. Vezi comunicatele celor doua “parti beligerante”!

Scandalul dintre primarul Florestiului si consilierii locali ai USRLUS, iscat pe tema Proiectului de Buget pe 2022, ia amploare.

In apararea edilului au sarit cei 10 consilieri locali PNL, care, printr-un comunicat, le explica florestenilor cat de “lipsiti de responsabilitate administrativa si dispretuitori sunt fata de locuitorii comunei” colegii lor de la USRPLUS.

In comunicatul redactat, liberalii din Consiliul Local afirma ca ieri, 4 februarie, a avut loc o “sedinta pentru dezbaterea soluționarea contestațiilor depuse la Proiectul de Buget al comunei Florești pentru anul 2022″.

N. Red// Discutiile purtate in jurul amendamentelor au avut loc dupa incheierea sedintei extraordinare (n.red. desfasurata in mediul online) si nu au fost publice!

Altfel spus, cat de “legala si corecta” a fost asa numita sedinta la care fac referire consilierii liberali?!?

Iata comunicatul celor 10 consilieri liberali din Consiliul Local Floresti:

Astăzi, 04.02.2022, a avut loc ședința pentru dezbaterea și soluționarea contestațiilor depuse la Proiectul de Buget al comunei Florești pentru anul 2022.  

La acest proiect au fost depuse 16 contestații dintre care 15 din partea grupului de consilieri locali ai USR PLUS Florești. 

Conform Art. 39, alin.(5), din legea 273/2006, privind finanțele publice locale, cu modificările și completările ulterioare, Consiliul Local are obligația ca ”în termen de maximum 10 zile de la data supunerii spre aprobare a proiectului de buget, potrivit alin. (4), se pronunţă asupra contestaţiilor…”.  

Pe lângă faptul că mare parte dintre contestațiile depuse nu au avut un fundament solid, unele dintre solicitări fiind deja cuprinse în proiectul de buget supus dezbaterii publice, alte contestații nu indicau direcțiile bugetare și sumele necesare pentru implementare, consilierii locali ai USR PLUS Florești au considerat de cuviință să părăsească ședința fără să dezbată propriile contestații, afișând astfel o lipsă crasă de responsabilitate administrativă și dispreț față de locuitorii comunei Florești. 

Considerăm că maturitatea politică și asumarea administrativă lipsesc cu desăvârșire la grupul consilierilor locali ai USR PLUS Florești, marketingul politic fiind singura îndeletnicire pe care aceștia o justifică în activitatea pe care o desfășoară. 

Contestațiile depuse la Proiectul de Buget pentru anul 2022 au fost dezbătute și soluționate într-un final doar de către consilierii locali ai PNL Florești și UDMR Florești. Grupul consilierilor locali ai Partidului Național Liberal Florești își exprimă regretul față de disprețul consilierilor locali ai USR PLUS Florești la adresa floreștenilor și considerăm că indiferent de grupul politic din care facem parte asumarea administrativă și dezvoltarea comunei Florești trebuie să fie prioritatea numărul 1 a aleșilor locali”, se arata in comunicatul consilierilor locali PNL.

Citeste si comunicatul USRPLUS Floresti:

Astăzi, 04.02.2022, au fost convocate două ședințe cu consilierii locali din Florești. Prima a fost ședința extraordinară cu 2 proiecte pe ordinea de zi, iar cea de-a doua a fost convocată în vederea prezentării și dezbaterii bugetului local pentru anul 2022.
Deși prima ședință a fost publică și transmisă live pe pagina de Facebook a primăriei, cea de-a doua, convocată tot online s-a transformat într-o ședință fără public. Această ședință a fost, de fapt, încercarea domnului primar Bogdan Pivariu și a consilierilor PNL Florești de a dezbate bugetul „cu ușile închise”.
Dezbaterea bugetului local, una din cele mai importante teme anuale ale administrației, a devenit pentru PNL Florești și pentru primarul Bogdan Pivariu un subiect care se dezbate pe ascuns, fără public, similar cu abordarea PSD de a vota OUG „noaptea ca hoții”!
Consilierii locali ai PNL ne-au acuzat de lipsă de maturitate, însă în mod cert evenimentele de astăzi nu demonstrează altceva decât sfidarea crasă cu care îi tratează ei pe locuitorii din Florești, alături de neimplicarea și dezinteresul pe care le-au arătat și cu alte ocazii.
Pentru USR PLUS transparența nu este negociabilă! Este un principiu la care ne-am angajat de când am intrat în politică și pentru care vom continua să milităm.
Consilierii locali USR PLUS au cerut în cadrul ședinței respectarea legii privind transparența decizională în administrația publică. Având în vedere că acest lucru nu s-a dorit de către cei din PNL Florești, folosindu-se de prerogativele legale, consilierii USR PLUS au convocat o ședință extraordinară pentru data de 7 februarie 2022, în format online, pentru analizarea contestațiilor depuse la bugetul local al UAT Florești.
Astfel, luni, 7 februarie, de la ora 15:00, vă invităm să vizionați ședința consiliului local Florești, pe pagina de Facebook a primăriei.
De asemenea, tot luni, de la ora 10:00 va avea loc o conferință de presă în care vom aborda și evenimentele care au avut loc astăzi în Consiliul Local Florești.”

 

Daca ti-a placut articolul si doresti sa ramai informat poti sa dai like la pagina.
test11