June 10, 2023

Floresti// Au fost suplimentate numarul de autobuze CTP// Primarul ii roaga pe parinti sa foloseasca transportul în comun destinat exclusiv elevilor

Primarul Florestiului ne informeaza ca incepand de ieri, 12 septembrie, CTP Cluj a decis suplimentarea numarului de autobuze pe rutele care leaga comuna de Cluj-Napoca, in urma numeroaselor proteste venite din partea locuitorilor. 
“Am avut discuții cu conducerea CTP pentru eficientizarea programului curselor, suplimentarea numărului de mijloace de transport, iar în cazul în care va fi necesar, chiar testarea unor eventuale modificări temporare ale rutelor. Poliția locală a fost și va fi prezentă în intersecții cu dificultăți (ex: zona Terra) la primele ore, pentru decongestionarea traficului rutier.
După prima săptămână de la începerea anului școlar și evaluarea situațiilor de lucrări în proiectele de infrastructură de la nivelul comunei, mă bucur să vă pot anunța reluarea traficului rutier pe zona Centurii de Sud-strada Răzoare – Metro.
Referitor la situația dificilă generată în trafic de lucrările de strada Cetății, de introducere în subteran a conductei de gaz, am notificat beneficiarului proiectului toate problemele constatate și am solicitat reluarea lucrărilor și finalizarea proiectului în cel mai scurt timp. Având în vedere valorile de trafic rutier, nu mai putem accepta întârzieri care generează asemenea disconfort tuturor locuitorilor.
Lansez un apel la responsabilitate, adresat tuturor părinților – folosiți transportul în comun destinat exclusiv elevilor!
Nu este este etic și corect să consumăm resurse pentru autobuze școlare care transportă doar câțiva elevi (spre exemplu au fost autobuze cu doar 2, respectiv 4 elevi). Transportul destinat exclusiv elevilor va fi monitorizat în urma datelor primite după prima săptămână de cursuri.
Cursele CTP destinate elevilor sunt însoțite de polițiști locali, pentru a asigura deplasarea în cele mai bune condiții pentru școlari către unitățile de învățământ.”, a scris primarul pe Facebook.

2 thoughts on “Floresti// Au fost suplimentate numarul de autobuze CTP// Primarul ii roaga pe parinti sa foloseasca transportul în comun destinat exclusiv elevilor

 1. Toată săptămâna, înainte de orele 7,00 au fost prezenți niște „milițieni” (polițiști locali care nu au nici o competență în ce privește circulația) care au încurcat circulația în intersecția str. Dumitru Tăuțan cu Avram Iancu.
  Probabil în cartierul Terra locuiește o „persoană importantă” care trebuie să aibă prioritate, în detrimentul celor care circulă pe E 60.
  Retrageți acești „milițieni” și lăsați circulația să se desfășoare conform indicatoarelor și marcajelor, sau mai bine semaforizați zona.
  În ultimii 6 ani nu s-a mai pus în funcțiune nici un semafor. Important că se organizează evenimente gen Floresti Fest.
  Desigur, soluția semaforizare e mult mai scumpă decât „soluția” MILIȚIENII

 2. „Milițienii” primăriei, în număr și mai mare, continuă și în această săptămână să perturbe circulația în acea zonă.
  Nu am aflat cine este „beneficiarul” acestui echipaj, cert este că cei care circulă pe E 60 sau DN 1 sunt stânjeniți.
  DAcă toate drumurile secundare, perpendiculare pe E 60 devin cu prioritate blocajul patonat de acești milițieini va fi total.

Comments are closed.