September 25, 2023

EXCLUSIV// 4 milioane de euro, Fonduri Europene, castigate de catre UAT FLORESTI pentru infiintarea de intreprinderi mici si mijlocii!

Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene, prin Directia Generala Programe Europene Capital Uman a instiintat Primaria Floresti ca Programul de Finantare – Antreprenoriatul “Sansa ta!” – depus in cadrul Programului Operational Capital Uman (POCU) a intrunit numarul suficient de puncte (n.red. 90) pentru accesarea sumei de 17.100.000 lei, aproximativ 4 milioane de euro.

UAT Floresti a redactat si depus Proiectul “Cresterea Ocuparii prin sustinerea intreprinderilor cu profil non-agricol din zona urbana – Romania Start Up Plus – pentru activitati independente, antreprenoria si infiintare de intreprinderi, inclusiv a unor microintreprinderi si auno intreprinderi mici si mijlocii inovatoare, obiectivul fiind Cresterea ocuparii prin sustinerea intreprinderilor cu profil nonagricol din zona urbana.

Contactat telefonic, primarul Horia Sulea ne-a declarat ca Proiectul castigat este printre cele mai “scumpe” admise de catre Directia Generala Programe Europene Capital Uman.

“Tin sa-i felicit pe cei care au lucrat din greu la redactarea acestui Proiect scump si benefic pentru dezvoltarea intreprinderilor mici si mijlocii din Floresti. Am reusit atragerea a aproximativ 4 milioane de euro pentru infiintarea de intreprinderi pe raza localitatii. Sunt fericit. Mai multe informatii le voi putea oferi florestenilor interesati de infiintarea de intreprinderi mici si mijlocii abia dupa semnarea contractului”.

C.S.