July 20, 2024

Despre Agentia BT Floresti// Spatiu mic, ghisee putine, logic, bancomate cu probleme de functionare. Un spatiu nou, candva?

Agentia Floresti a Bancii Transilvania, una dintre cele mai profitabile (banoase) sucursale din judet, isi desfasoara activitatea, cu CHIRIE, intr-o jumatate de imobil, ce-i drept in centrul localitatii.

De cel putin 15 ani, Agentia Floresti Banca Transilvania functioneaza intr-un spatiu mic, poate functional si spatios in anii 2000, dar total inadecvat acum, acum… de vreo 5 ani.

Nu stim ce-i impiedica pe “guvernantii” BT sa caute o noua locatie pentru agentia floresteana, una care sa se ridice la standardele lui 2020 si nevoile pentru urmatorii 20 de ani, sau sa construiasca un sediu nou. In Floresti, terenuri pentru BT se mai gasesc!

In aceasta dimineata, spre exemplu, un cititor ne-a rugat sa ne deplasam pana la sediul agentiei si sa imortalizam cele doua cozi formate: una la bancomat, iar cealalata pentru accesul in sediu.

“La Agentie, in aceasta dimineata, din doua bancomate functioneaza doar unul. Asa este mai mereu. Nici bancomatul de pe Eroilor nu merge. Pe acesta l-am vizitat primul. In weekend, de multe ori s-a intamplat ca bancomatul de pe Eroilor sa ramana fara bani. La accesul in sediu, la ghisee, asteapta cel putin 15 persoane. Inca cateva persoane daca s-ar mai pune acum la rand si nu mai stii cine e pentu banca si cine asteapta autobuzul. Inteleg ca sunt reguli stricte de acces, insa aceasta situatie nu a inceput de cand e pandemia. Sa fim seriosi. Cine e client BT si apeleaza la serviciile agentiei din Floresti stie ca ma dreptate. Cozi interminabile, ghisee putine si asa mai departe.

Din pacate, nevoile clientului sunt scrise cu litere mici in regulamentul de functionare”, ne-a scris M.B.N.

Am fost, am vazut si… foto ora 09.10.

Scurt Istoric

Pe vremuri, pana in ’90 si “ceva”, in acest imobil a functionat un BIRT si, daca nu gresim, un magazin satesc.

Dupa anul 2000, imobilul, detinut de “COOPERATIVA lu’ peste prajit”, a fost scos la licitatie si achizitionat de catre familia Neag.

Noul proprietar a pastrat cele doua incaperi din fata (ex-birtul si magazinul) pentru afaceri imobiliare, iar cealalta jumatate… mai putin “vazuta si accesibila”, de prin 2011, a devenit resedinta.

In 2009, Agentia Floresti a BT a fost sparta!

Hotul a reusit sa intre in banca dupa ce a spart zidul de acces spre una dintre incaperile sediului. Se intampla intr-un weekend. A fost prins dupa cateva zile si banii recuperati aproape in totalitate.

Unde sunt montate acum bancomatele exista un culoar de acces spre cele doua spatii (n.red. stanga – BT; dreapta – “La Casa”).

Hotul cunostea planul imobilului pentru ca lucrase la amenajarea spatiului bancii!

In cealalata jmatate de imobil, cu vedere la strada, de-a lungul anilor a functionat BANCPOST, Panemar si acum isi desfasoara activitatea un magazin “La Casa”