Mon. Feb 6th, 2023

EXCLUSIVITATE// In Floresti se redeschid gradinitele si se deschide, in premiera, cresa din Cetatea Fetei. Vezi ce declara primarul Horia Sulea!

Dupa adoptarea de catre Guvern a H.G. “Masuri pentru redeschiderea creselor, gradinitelor si afterschoolurilor” si publicata in Monitorul Oficial, autoritatile locale au inceput sa faca pregatiri pentru redeschiderea acestora.

In cursul acestei dupa-amieizi, primarul Horia Sulea ne-a declarat ca redeschiderea gradinitelor este programata pentru ziua de Luni, 22 Iunie.

“Au inceput pregatirile pentru redeschiderea gradinitelor in conditii de maxima securitate sanitara. Cu aceasta ocazie tin sa-i anunt pe floresteni ca se va deschide si cresa din Cetatea Fetei.

S-au organizat peste 35 de concursuri pentru ocuparea tuturor posturilor si apoi am avut ghinionul sa vina pandemia, care, din pacate nu a trecut in totalitate. Sper ca de aceasta data deschiderea cresei sa aiba loc luni, 22 iunie, odata cu redeschiderea gradinitelor”, a declarat Horia Sulea pentru Floresti.24.ro.

Potrivit unui comunicat MEC,  “părinții care doresc să beneficieze de serviciile oferite de grădinițele/unitățile de învățământ preșcolar de stat, în perioada vacanței de vară, pot depune cereri la unitățile de învățământ pe care le-au frecventat copiii în acest an școlar”.

Ce mai prevede proiectul:

  • Cererile vor fi centralizate de către inspectoratele școlare județene/al municipiului București și, ulterior, transmise autorităților publice locale pentru a decide, în acord cu acestea, asupra listei de unități de învățământ în care se vor desfășura doar activități recreative.
  • Lista cu unitățile de învățământ preșcolar va fi afișată la avizierul inspectoratelor școlare județene/al municipiului București și/sau pe site-urile acestora.
  • Unitatea de învățământ va asigura adoptarea măsurilor necesare în vederea pregătirii deschiderii unităților de învățământ preșcolar, conform prevederilor Ordinului comun.
  • De exemplu, materialul necesar pentru fiecare activitate va fi asigurat individual. Jucăriile care nu pot fi spălate vor fi eliminate din sala de grupă, precum și celelalte accesorii neesențiale.
  • Activitățile în aer liber vor reprezenta o proporție cât mai mare din program. În același timp, afară, pot fi mai multe grupe, cu respectarea condițiilor privind evitarea contactului strâns între copii și a jocurilor care presupun apropierea între copii la mai puțin de 2 metri.
  • Copiii nu trebuie să aducă de acasă, în unitatea de învățământ, jucării sau alte obiecte care nu sunt necesare.

Daca ti-a placut articolul si doresti sa ramai informat poti sa dai like la pagina.
test11