May 21, 2024

Curatenia CONTINUA. Kovesi va RAMANE sefa la DNA inca trei ani!

Ministrul Justitiei, Raluca Pruna, a afirmat astazi, la bilantul DNA ca isi asuma reinvestirea Laurei Codruta Kovesi in functia de procuror-general al Directiei Nationale Anticoruptie.

kovesi1-600x300

„Ca ministru al Justitiei, inteleg sa iau act de performanta sustinuta a DNA, sa-mi asum functia pe care o am si sa aplic dispozitiile legii prin propunerea de reinvestire a procurorului sef al DNA”, a declarat Pruna la prezentarea bilantului DNA pe anul 2015.

Procurorul-sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Laura Codruta Kovesi, a declarat joi ca, in 2015, au fost trimisi in judecata peste 1.250 de inculpati pentru fapte de coruptie la nivel inalt si mediu si de cinci ori mai multi ministri si parlamentari decat in 2013.

 

„In analiza de anul trecut am prezentat cele mai mari cifre de la infiintarea institutiei. Anul acesta rezultatele sunt mult mai mari. Au fost trimisi in judecata peste 1.250 de inculpati pentru fapte de coruptie la nivel inalt si mediu. Au fost trimisi in judecata de cinci ori mai multi ministri si parlamentari decat in 2013: un prim-ministru, cinci ministri, 16 deputati si cinci senatori. Este cel mai mare numar de demnitari investigati de DNA intr-un an. Am instituit masuri asiguratorii de aproape jumatate de miliard de euro. Sunt cele mai impresionante cifre de la infiintarea DNA”, a afirmat Kovesi, la prezentarea raportului de activitate a DNA pe anul 2015.

Sursa si foto: aktual24.ro