Sat. Dec 3rd, 2022

Consilierii locali floresteni, pusi sa aleaga intre revocarea unui PUZ de 10 etaje sau un posibil drum la Tribunal!

Ordinea de zi a sedintei de joi, 19 septembrie, a Consiliului Local Floresti numara 26 de Proiecte de Hotarari, iar ultimul e cu “schepsis”.

Pe data de 31 iulie a.c., consilierii locali, 13 la numar, au aprobat HCL nr 113 “privind aprobarea documentatiei pentru lucrarea Reactualizare PUZ aprobat prin HCL nr 163/05.08.2008 pentru construire ansamblu de locuinte colective si functiuni complementare cu regim de inaltime variabil, de la P+E la S+D+P+10E, dotari sociale (gradinita), amenjari exterioare, imprejmuire, extindere retele utilitati, racorduri si bransamente, operatiuni notariale – str. Dr. Valer Margineanu f.n.”.

In sala de consiliu, la acea sedinta, s-au aflat si cativa rezidenti de pe str. Dr. V. Margineanu, care le-au solicitat alesilor locali sa nu aprobe acest PUZ deoarece in acea zona regimul de inaltime al imobilelor este de P+E+Mansarda, iar regimul de inaltime propus spre aprobare “frizeaza ridicolul”.

Acest Ansamblu de Locuinte aprobat ar urma sa fie construit in spatele imobilelor locuitorilor care au cerut respingerea proiectului, iar locatia este pe deal, in imediata apropiere a padurii, pe partea dreapta a sensului de mers spre Cluj –  Drumul de Sud, pe unde ar fi trebuit construita Centura.

La putine zile de la votul favorabil dat de catre cei 13 consilieri locali (n.red. 19 numar actualul C.L. Floresti), cativa locuitori de pe str. Dr. V. Margineanu au contactat o casa de avocatura care sa-i reprezinte intr-un POSIBIL LITIGIU cu CONSILIUL LOCAL FLORESTI, iar pe data de 14 august au inaintat o PLANGERE PREALABILA privind REVOCAREA HCL nr. 113/31.07.2019.

(Clic pe foto pentru iagine marita!)

Acesta este punctul 26 pe Ordinea de Zi a sedintei de joi, 19 septembrie, a C.L. Floresti.

P.S. Din informatiile noastre, beneficiarul Ansamblului este proprietarul unor Case de Schimb Valutar, iar una dintre agentii se afla in Floresti, peste drum de Primarie, La Casa si Banca Transilvania.

 

 

 

 

Daca ti-a placut articolul si doresti sa ramai informat poti sa dai like la pagina.
test11