April 12, 2024

Comisia Juridica a P.E. a turnat “Plumb”in picioarele Guvernului. “Tanti” Rovana nu va fi comisar european!

Rovana Plumb a fost respinsă la vot de Comisia Juridică din Parlamentul European. Aceasta, propusă de premierul Viorica Dăncilă, a fost audiată azi în Comisia JURI, care i-a cerut mai multe detalii legate de împrumuturile luate și nedeclarate. Nici reprezentantul Ungariei nu primit vot favorabil!

După ce a dat explicațiile cerute de deputații juriști, în favoarea Rovanei Plumb s-au exprimat la vot doar 6 membri, iar 15 au votat împotriva candidaturii sale. Alți doi europarlamentari s-au abținut la vot.

În acest moment, nu e clar ce se va întâmpla cu candidatura Rovanei Plumb. Eurodeputații din Comisia JURI discută chiar la acest moment calea de urmat, dat fiind că e pentru prima oară când un candidat pentru postul de comisar primește un vot negativ în această comisie. E posibil ca JURI să ceară informații și lămuriri suplimentare de la Rovana Plumb sau dacă va urma înlocuirea acesteia cu altă propunere, au declarat pentru G4Media.ro surse europene.

Audierea de astăzi a Rovanei Plumb în Comisia Juridică a Parlamentului European a avut un moment-cheie care a înclinat balanța împotriva ei, a declarat pentru G4Media.ro europarlamentarul PPE Siegfried Mureșan.

Astfel, Rovana Plumb a fost întrebată de europarlamentari ce va face după ce Autoritatea Electorală Permanentă a decis miercuri că PSD pierde toți banii cheltuiți la europarlamentare, ceea ce înseamnă că Rovana Plumb rămâne fără cei 800.000 de lei pe care îi donase partidului (bani proveniți la rândul lor dintr-un împrumut luat de Rovana Plumb de la o anume Elena Loghin).

”Rovana Plumb a spus că nu știe despre decizie, moment în care eurodeputații au spus că nu se poate, știrea e publică de o zi și este arhicunoscută”, a relatat Siegfried Mureșan momentul.

Candidatul Ungariei pentru postul de comisar european pentru Extindere și Vecinătate, Laszlo Trocsanyi, a picat la vot în Comisia Juridică, la fel ca Rovana Plumb, au declarat pentru G4Media.ro surse din Parlamentul European. Împotriva cadidaturii sale au votat 11 membri ai Comisiei JURI din Parlamentul European, 9 au votat pentru, 2 s-au abținut.

Laszlo Trocsanyi a fost ministru al Justiției în guvernul Viktor Orban, calitate în care a girat atacurile la independența justiției criticate constant chiar de Comisia Europeană.