May 21, 2024

Restaurantele din Vivo! Cluj, închise de OPC. Au fost descoperite colonii de gândaci!

Toate restaurantele din zona de food court de la VIVO! Mall Cluj au fost închise, miercuri după-amiază, după un control al OPC, informeaza stiridecluj.ro.

În urma mai multor sesizări ale clujenilor, inspectorii OPC Cluj s-au deplasat la restaurantele in mall, unde au descoperit colonii de gândaci, atât vii cât și morți.

Inspectorii au închis toate restaurantele, iar firma care administrează mall-ul a fost amendată.

Restaurantele nu mai pot fi deschise până când întreaga zonă nu va fi igienizată și deratizată.

La acțiuni a participat și directorul adjunct al OPC Cluj, Mircea Radu. ”În urma unui control s-au închis miercuri seara circa 20 de restaurante din zona food-court şi s-a aplicat operatorului o amendă de 30.000 de lei, după ce în zonă au fost descoperite colonii de gândaci negri şi roşii. Poate au migrat gândacii din zonele unde se fac lucrări de modernizare”, a spus Mircea Radu.

Food court -ul de la VIVO! nu va fi deschis până când nu se iau unele măsuri de urgență. Toate echipamentele trebuie luate de lângă perete, iar găurile din tavan trebuie închise, firma de deratizare urmând să dea cu o substanță specială, un gel, care va fi dus de gândaci în cuiburi, pentru un efect maxim.

La 8 zile trebuie repetată operațiunea, iar în circa o lună, o lună și jumătate coloniile de gândaci vor fi eradicate. Dacă nu se respectă acești pași, situația nu va fi rezolvată, fiind pusă în pericol sănătatea clienților.

SURSA: stiridecluj.ro// Andrei Mihai