Wed. Sep 28th, 2022

Armata Română cumpără 18 celebre drone de luptă de fabricație turcească Bayraktar TB2

Forțele Terestre Române vor fi dotate cu 18 celebre drone de luptă de fabricație turcească Bayraktar TB2, iar achiziția este estimată la 300 de milioane de dolari.

Dronele Bayraktar și-au demonstrat puterea de luptă în Ucraina

Este vorba de achiziția a 3 sisteme UAS Bayraktar TB2 a câte 6 platforme aeriene cu capacități de lovire a țintelor mai cuprinde suportul logistic și echipamentele de antrenament și este estimată la 300 de milioane de dolari.

MApN a cerut acordul Parlamentului pentru realizarea acestei achiziții.

„Achiziția sistemelor de aeronave bară echipaj uman la bord (UAS) Bayraktar TB2 are în vedere implementarea Țintelor de Capabilități repartizate României în cadrul procesului NATO de planificare a apărării.

De asemenea, contribuie la realizarea obiectivelor Programului privind transformarea Armatei României până în anul 2040.

Astfel, prin această achiziție vor fi asigurate echipamente cu destinație militară și sisteme de armament în sprijinul unor categorii și comandamente de forțe ale Armatei, pentru realizarea unor structuri de forțe flexibile, cu un spectru larg de capabilități specifice secolului XXI, cu mijloace care să îi asigure supraviețuirea în câmpul tactic, o cunoaștere situațională extinsă și o putere de foc mărită.

Sistemele UAS menționate sunt destinate structurilor din cadrul Forțelor Terestre care acționează în mediul operațional și asigură sprijin informativ în timp real, continuu sau pe durată îndelungată, concomitent cu posibilitatea angajării țintei, fără a pune în pericol integritatea fizică a personalului aeronavigant”, se arată în documentul justificativ al solicitării, conform g4media.ro .

Daca ti-a placut articolul si doresti sa ramai informat poti sa dai like la pagina.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

test11