April 19, 2024

Ministrul Educatiei le-a transmis parintilor sa puna capat “goanei dupa note”

 

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educatiei, a declarat că isi doreste ca parintii sa inteleaga ca scoala nu se face pentru nota, iar schimbarile mari in educatie vor avea loc abia de anul viitor.

Declaratiile ministrului au fost facute la Colegiul Sfantul Sava din Bucuresti, cu ocazia deschiderii anului scolar 2022-2023

„Școala se face pentru ca ai lor copii să deprindă acele competenţe care îi vor ajuta să se dezvolte în viaţă conform propriilor aspiraţii de dezvoltare atât personală şi cât şi profesională pentru fiecare dintre acei copii care vor alege un domeniu. Competenţele, aşteptările elevilor şi ceea ce au nevoie pentru a se dezvolta armonios în societatea viitorului sunt lucrurile importante.

Fiecare profesor ştie să-şi evalueze cel mai bine elevii, ritmic, pe parcursul întregului an şcolar, în aşa fel încât să fie eliminată acea presiune a notei, fără să eliminăm media generală la finalul fiecărui an de studiu.

Să eliminăm acea presiune inutilă generată de goana după note, goana după note a elevilor, goana după note, din păcate, a multor părinţi care nu înţeleg că şcoala nu se face pentru notă.

Foto: antena3.ro

Se spune că sunt multe schimbări anul acesta. Dragi elevi, în ce vă privește, schimbările pentru voi sunt minime. Schimbările vor fi mari din septembrie anul viitor. Ne dorim să fie mari.

Dorim să păstrăm tot ceea ce este bun și să adăugăm alte lucruri care să facă școala mai prietenoasă și să dea o flexibilitate. Nu suntem încă obișnuiți să fim atât de eficienți încât să împlinim așteptările voastre, ale elevilor și ale părinților, a afirmat ministrul Sorin Campeanu.