December 2, 2023

Meteorologii au publicat luni prognoza pentru perioada 6 decembrie – 3 ianuarie 2022.

Potrivit meteorologilor, o masă de aer cald își va face prezența în ţara noastră, astfel că temperaturile vor fi mai ridicate pentru această perioadă în prima jumătate a lunii decembrie, mai ales în Muntenia, Dobrogea și sudul Moldovei.

Din 20 decembrie, valorile în termometre vor reveni la normal în aproape toată țara.

La fel, cantitățile de precipitații estimate în perioada Crăciunului și a Anului Nou vor fi apropiate de cele normale, în majoritatea zonelor.

Prognoza pentru 6 – 13 decembrie 2021

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile sud-estice. Cu excepția regiunilor vestice și nord-vestice, unde cantitățile de precipitații vor avea o tendință ușor deficitară, regimul pluviometric va fi excedentar, mai ales în zona Carpaților de Curbură.

Prognoza pentru 13 – 20 decembrie 2021

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare la nivelul întregii țări, dar mai ales în zonele montane.

Prognoza pentru 20 – 27 decembrie 2021

Temperaturile medii se vor situa în jurul celor specifice pentru această perioadă, în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, dar cu o tendință ușor.

Prognoza pentru 27 – 3 ianuarie 2022

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi apropiate de cele normale, la nivelul întregii țări.