July 20, 2024

A 15-a zi de război in Ucraina/ Situație disperată la Mariupol: Autoritățile sapă gropi comune

Potrivit unor informații prezentate de BBC, autoritățile au început să sape gropi comune, pentru că înmormântările individuale au devenit aproape imposibile, atât din cauza numărului mare de decese, cât și din cauza situației de securitate.

Peste 60 de persoane au fost îngropate în groapa comună în ultimele două zile. Printre acestea se numără civili și soldați uciși de bombardamente, precum și civili care au murit din cauza bolilor și din cauze naturale.

Foto/ stiripesurse.ro

BBC mai notează că există declarații potrivit cărora străzile din acest oraș-port sunt pline de cadavre, iar oamenii au rămas fără mâncare.

Cel puțin 17 persoane au fost rănite într-un atac aerian rusesc asupra unui spital de copii din Mariupol, potrivit administrației militare ucrainene din regiunea Donețk.

„O maternitate din centrul orașului, o secție de pediatrie și un departament de medicină internă, toate acestea au fost distruse în timpul atacului aerian rusesc asupra Mariupolului.”, a spus Pavlo Kirilenko, șeful administrației militare ucrainene din Donețk.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a condamnat atacul aerian.

„Lovitură directă a trupelor ruse la o maternitate. Oameni, copii sunt sub dărâmături. O atrocitate! Cât de mult va mai fi lumea complice, ignorând teroarea?” a scris Zelenski pe contul său de Telegram