July 13, 2024

SUA înființează un centru de operațiuni pentru sprijin aerian în România

Secretarul Apărării, Lloyd Austin, a ordonat desfășurarea de trupe suplimentare și tehnică militară în diferite părți ale Europei pe fondul invaziei ruse din Ucraina.

Departamentul Apărării va trimite un total de 500 de militari în această nouă desfășurare de trupe, a spus oficialul. Misiunea va include și trimiterea aeronavelor de realimentare KC-135 în Grecia, dar oficialul nu a menționat câte aparate de zbor de acest tip vor fi dislocate în zonă.

Centre de operațiuni pentru sprijin aerian vor fi înființate în Polonia și România, iar o companie de aprovizionare și una de întreținere vor fi trimise din SUA în Germania, a spus oficialul.

Cu aceste desfășurari suplimentare, SUA ajung la aproximativ 100.000 de militari staționați în Europa, fie incluși într-un sistem de rotație, fie cu prezență permanentă, a spus oficialul.

Decizia de a trimite aceste trupe și tehnica militară s-a „bazat pe discuțiile pe care secretarul le-a avut cu președintele și cu generalul (Tod) Wolters”, șeful comandamentului SUA în Europa”, a mai spus oficialul.

Desfășurarea suplimentară „era deja oarecum prevăzută și vine să contribuie la eforturile de apărare a spațiului aerian al NATO”, a adăugat oficialul.

sursa; digi24.ro