February 25, 2024

1,7 milioane euro la Florești, din fonduri guvernamentale, pentru crearea unei Baze Sportive

Primarul Florestiului, Horia Sulea, anunta pe pagina sa de facebook  obtinerea din partea Guvernului a unei finantari de 1,7 milioane de euro pentru realizarea unei baze sportive.
“Investiția vine ca urmare a seriozității administrației publice locale și a excelentei colaborări pe care o avem cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice și cu cei de la Compania Națională de Investiții, colaborare concretizată deja în realizarea creșei și demararea Centrului Cultural de pe locația fostului Poligon.
Concret este vorba de realizarea unei Baze Sportive Tip 1: teren sportiv fotbal dimensiuni omologate UEFA și FRF, 105 metri x 68 metri, cu nocturnă și tribune pentru 500 de spectator, plus teren sportiv mic ce va fi tușat pentru minifotbal, handbal, baschet, tenis și va avea dimensiunea de 20m x 40m.
Și, bineînțeles, cabinet medical, clădire vestiare și administrativă și parcare autovehicule și autocar.
Obiectivul de investiții a fost introdus pe Lista Sinteză a subprogramului Complexuri Sportive, aprobată prin Ordinul MDRAP 2833/09.10.2019. Subprogramul în discuție se referă la construirea/modernizarea a 400 terenuri de sport, condiție asumată de România în cadrul Dosarului de candidatură pentru Euro2020“, a afirmat primarul Horia Sulea.
Locația din Florești va fi în zona Ansamblului ANL