May 23, 2024

Autobuzele din Floresti urmeaza sa intre si in centrul Clujului!

Primarul Municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a afirmat in aceasta dimineata la ZIUA LIVE ca traseele liniilor de autobuz metropolitane dinspre Floresti ar urma să fie extinse spre centrul orasului.

Potrivit lui Emil Boc, Comisia de Circulatie din cadrul Primariei lucreaza si la implementarea benzii dedicate dinspre cea mai mare comuna din tara spre oras.

“Lucrăm la o propunere pe termen mediu. Cei care vin din Florești cu transportul metropolitan să nu mai facă transbordarea la Bucium, ci să vină până spre centrul orașului. Acesta este obiectivul, să vedem cum îl putem realiza. Sunt multe probleme pe un asemenea demers. Înseamnă un plus de 80 de autobuze dimineața în oraș și problema este – pe unde întorc acestea – pentru a nu crea ambuteiaje majore”, a declarat edilul Emil Boc, la ZIUA LIVE.

In plus, se doreste implementarea implementarea unei benzi dedicate de autobuz de pe Calea Floresti si pana in Marasti.

Comisia de Circulatie din cadrul Primăriei a aprobat: rearanjarea parcarilor oblice de pe Calea Floresti. Masinile se vor parca la bordura.

Municipalitatea clujeana mai doreste implementarea benzilor dedicate mijloacelor de transport in comun din Zorilor pana in centrul orasului, via Calea Turzii.